A może po prostu na inwerterze połączyć N z G i wykluczyć impedancję ziemi? Zresztą post jest z Listopada. Jak tam Jarmie? Jak się historia zakończyła?
Jak jestem właścicielem PVIN04K6 i wczoraj go odpaliłem. Miałem problem z ziemią. Otóż mam od strony sieci ZE bezpiecznik nadprądowy i różnicowy (dwa w jednym) i nie chciał złapać, jak miał ziemię na sobie (G). Sęk w tym, że ziemie podałem z tablicy z zacisku N, bo ziemi jeszcze nie zrobiłem. W końcu złapał, inwerter zaczął produkcję, pod wieczór się wygasił. A dziś rano klapka znów była spadnięta. Niby mi złapał, ale rzeczywiście, biorac pod uwagę, że ziemię podaję z N, mam lekkie podejrzenia o upływność urządzenia. A wogóle proszę o kontakt kogoś, kto puścił już wniosek na to urządzenie do PGE lub innego operatra sieci w Polsce. PGE we wniosku pyta o parametry które producent tego urządzenia nie podaje - np. pobór mocy w trybie nocnym lub zakres zamian częstotliwości. Wymagane też wykonanie nastaw zgodnie z tabelką PGE, np. "limit obniżonego napięcia", "zwłoka czasowa dla obniżonego napięcia" i takie tam inne. Czy robimy to poprzez program Setting Tool? A w ogóle, to próbowałem się dziś połączyć Ethernetowo i ... nie połączyłem się. Mam sieć niezidentyfikowaną. Robiłem zgodnie z instrukcją: Ustawiłem na moim kompie (Windows 7) adres: 192.168.7.1 i programem IP Setting Kit urządzenie miało się samo podczytać - i nic nie podczytało. Nie wiem, może muszę spróbować przez switch-a, bo pamiętam, że dawniej dwa urządzenia aktywne do połączenia wymagały przewodu skrosowanego. Ale dzisiejsze karty sieciowe wykrywają kolizję na transmisji i same sobie przestawiają nadawanie i odbiór na inne piny. i zakładając, że inwerter tego nie potrafi, to wystarczy, że jedno z urządzeń - mój komp to potrafi. No ale dla pewności spróbuję poprzez switcha. A jak nie to przez RS-a. i mam pytanie, czy zwykły RS-232 kupiony w sklepie wystarczy, czy muszę go przelutować. jesli tak, to niech ktoś uprzejmy może podeśle rysunek?
trochę się spisałem. A może się wymienimy telefonami?