Plazma LG 42PJ350-ZA nie uruchamia się.
Y_SUS ; EAX 61332701 , EBR 66607501
Zasilacz; EAX 61415301
Po podłączeniu kabla zasilającego słychać pstryknięcie na płycie zasilacza po chwili kolejne pstryknięcie i w tym momencie słychać bzyczenie na płycie Y-SUS w okolicach które zaznaczyłem na zdjęciu i tak w kółko .
. Sprawdziłem napięcia VS i VA i wynoszą one VS-206V , VA-60 V. Sprawdziłem także VS pod obciążeniem 200W żarówki i wynosi ono także ponad 200 V.
Po połączeniu płyty zasilacza z płytą Y-SUS Napięcia na VS oraz VA znikają .
Z tej przyczyny pomiary na Y-SUS w punktach -Vy oraz VSC przynoszą zerowe rezultaty.
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć , co należało by sprawdzić w następnej kolejności ?
W miejscu występowania bzyczenia znajduję się dioda RF2001 oraz tranzystor 30f124 .
Y_SUS ; EAX 61332701 , EBR 66607501
Zasilacz; EAX 61415301
Po podłączeniu kabla zasilającego słychać pstryknięcie na płycie zasilacza po chwili kolejne pstryknięcie i w tym momencie słychać bzyczenie na płycie Y-SUS w okolicach które zaznaczyłem na zdjęciu i tak w kółko .
Po połączeniu płyty zasilacza z płytą Y-SUS Napięcia na VS oraz VA znikają .
Z tej przyczyny pomiary na Y-SUS w punktach -Vy oraz VSC przynoszą zerowe rezultaty.
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć , co należało by sprawdzić w następnej kolejności ?
W miejscu występowania bzyczenia znajduję się dioda RF2001 oraz tranzystor 30f124 .