logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 42PJ350 - Po włączeniu po kilku sekundach wyłącza się

_radekk_ 10 Wrz 2015 21:15 2586 3
REKLAMA
  • #1 14986796
    _radekk_
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Plazma LG 42PJ350 wyłącza się, zakłócona treść u dołu ekranu. Po załączeniu uruchamia się na ok. 10 sek. wyświetlając treść obrazu zakłóconą u samego dołu w postaci białego poziomego pasa (dropy, maczek), po czym na kilka sekund wyłącza się do czuwania, ponownie uruchamia się na ok. 10 sek. i tak w kółko. Czy jest sens ekonomiczny oddania go do serwisu? Ile może wynieść naprawa? Telewizor ma 5 lat i do tej pory było ok.
  • REKLAMA
  • #2 14988306
    futro
    Poziom 21  
    Ocena: 176
    Witam.
    Może to być problem z zasilaczem, ale bez dostania się do wnętrza, pomiarów ciężko
    cokolwiek stwierdzić.
    Jeżeli nie czujesz się na siłach do samodzielnej naprawy to oddaj komuś co się na tym zna i wyceni naprawę.
  • REKLAMA
  • #3 14988356
    mrowkarz
    Uczeń
    Ocena: 6
    Może być coś z zasilaczem jak kolega wyżej napisał, ale warto sprawdzić wszystkie kondensatory elektrolityczne, gdyż mogą być one, a nie muszą być te w zasilaczu. ;)
  • #4 14989252
    _radekk_
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Dzisiaj zostawiłem tv w serwisie i za godzinę odebrałem naprawiony. Cena 270pln. Z tego co usłyszałem wymieniony został zevix czy coś takiego. Dzięki za podpowiedzi.
REKLAMA