logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie laptopa do wzmacniacza i TV przez kabel chinch - zakłócenia?

Tcmmy 03 Lis 2014 07:56 933 4
REKLAMA
  • #1 14097279
    Tcmmy
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    może trochę głupie pytanie,
    mam wzmacniacz w innym końcu pokoju niż TV a laptopa chce podłączyć dźwięk, czy mogę jeden kabel (2x chinch) pociągnąć przez pokój a przy urządzeniach wsadzić dwójnik? czy przy np. wyłączonym którymś z nich będą zakłócenia?
  • REKLAMA
  • #2 14097300
    Sanjose
    Poziom 32  
    Ocena: 228
    Co to za wzmacniacz? Jeżeli nie posiada kilku wejść możesz zrealizować swój sposób, nic nie powinno się stać ;).
  • REKLAMA
  • #3 14097301
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Ocena: 189
    Pierwsza sprawa to zgodność faz zasilania w tych pokojach dla różnych urządzeń. Opisz to. Chyba, że nie boisz się awarii.
  • REKLAMA
  • #4 14097384
    Tcmmy
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    wyjścia
    1. normalny laptop wyjście słuchawkowe
    2. plazma LG wyjścia 2x chinch

wejście
    wzmacniacz yamaha ax-430 2x chinch

co prawda wzmacniacz posiada wiele wejść ale od TV i Laptopa jest z 10metrów do wzmacniacza, i poprowadzenie kabla tez jest problematyczne drzwi itp (stary dom) więc czym mniej tym lepiej,

nie wiem tylko czy mogę połączyć wyjścia audio w dwóch sprzętach (TV i Laptop) po prostu dwójnikiem , czy muszę zastosować jakiś przełącznik itp. chciałbym uniknąć jakiś bzyczeń w kolumnach np. jak laptop jest wyłączony a TV włączony lub na odwrót itp.

ogólnie mam sprzęty jak na rysunku i chce je połączyć:
    Podłączenie laptopa do wzmacniacza i TV przez kabel chinch - zakłócenia?
    Załączniki:
    • Podłączenie laptopa do wzmacniacza i TV przez kabel chinch - zakłócenia? z.gif (12.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 14098610
    SlawekKedra
    Poziom 43  
    Ocena: 1927
    Dwójnik można zastosować ale wówczas tylko jedno urządzenie może być włączone, TV albo laptop. Jeśli włączone byłyby obydwa, to nie będzie to dobrze działać nawet jeśli jedno z urządzeń np. laptop byłoby wyciszone. Czy to będzie bzyczało czy nie, trzeba sprawdzić w praktyce. Czasem takie kombinacje bzyczą a czasem nie.
    Lepiej jednak byłoby zastosować przełącznik, ponieważ można by wtedy również przełączać masy wejść i w ten sposób uniknąć ewentualnych problemów związanych z masami i bzyczeniem z tym związanym.
REKLAMA