logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Portege R600-11B - Polaczenie 3G nie dziala

domanone 03 Lis 2014 20:33 1053 1
REKLAMA
  • #1 14099394
    domanone
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Dzien Dobry posiadam Toshibe Portege R600-11B z karta sieciowa Ericsson f3507g,mam taki problem ze nie moge sie polaczyc z siecia 3G po wlozeniu karty SIM.Probowalem juz wszystkiego.W menadzerze polaczen "Toshiba Wirelles Menager"ciagle widnieje komentarz o tresci;Modul radiowy jest wylaczony.Aby go aktywowac wlacz przelacznik notebooka"uzywam przelacznika z boku laptopa do wlaczania wifi a ponadto skrotu klawiszowego do wlaczania sieci 3G FN+F12 i nic przeszukalem juz caly internet,prosze bardzo o pomoc.Pragne jeszcze dodac ze u znajomego na takim samym laptopie wszystko gralo tylko u Mnie nie chce,na laptopie mam zainstalowany system Windows 7 Home Premium 32 Bit,on mial taki sam.
  • REKLAMA
  • #2 14661096
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2099
    Jeśli masz sterowniki po instalowane poprawnie i kartę wwan widać w menadżerze urządzeń to wejdź w: Start - Panel Sterowania - Centrum sieci i udostępniania - Zmień ustawienia karty sieciowej I tam powinieneś mieć:
    Kartę WI-FI (Połączenie sieci bezprzewodowej)
    Kartę LAN (Połączenie lokalne)

No i kartę WWAN (Komórkowe połączenie szerokopasmowe)
    Klikasz na nie zaznaczasz i klikasz prawym myszki i wybierasz na Połącz/Rozłącz jeśli pojawi się okno z sieciami i będzie pisało Urządzenie zablokowane to klikasz połącz i wpisujesz PIN o ile masz ustawiony na karcie.
REKLAMA