logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy s3 i9300 - Oderwany kawałek szybki, a dotyk nadal działa

koks1994 04 Lis 2014 00:55 3018 10
REKLAMA
  • #1 14100267
    koks1994
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam, naprawiam telefony od lat, wymieniałem dotyki w wielu telefonach, w przypadku klejonych dotyków na całej powierzchni jak w s3, wymieniał cały moduł gdyż nie mam specjalnej maszyny do rozklejania, wczoraj przyszedł do mnie klient z zbitą szybką w s3 model i9300 i dał mi drugą szybkę czystą bez kleju i żadnej taśmy, co dziwne odłamał już kawałek dotyku w rogu - przesyłam zdjęcie i dotyk na tym odłamanym kawałku gdzie jest lcd działa normalnie... czy ktos może mi to racjonalnie wyjaśnić ?
    Samsung Galaxy s3 i9300 - Oderwany kawałek szybki, a dotyk nadal działa
  • REKLAMA
  • #2 14100448
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2249
    koks1994 napisał:
    dotyk na tym odłamanym kawałku gdzie jest lcd działa normalnie...

Nie rozumiem za bardzo, mówisz że dotyk działa tam gdzie go "fizycznie" nie ma ?
  • REKLAMA
  • #3 14100520
    gruktel

Poziom 32  
    Ocena: 309
    [quote=
    Nie rozumiem za bardzo, mówisz że dotyk działa tam gdzie go "fizycznie" nie ma ?[/quote]

Działać będzie bo w s3 i wielu podobnych dotyk jest zintegrowany z lcd a z przodu jest zwykła szyba.
    Konto firmowe:
    GRUK Krystian Grudzień
    Chwałki 46, Sandomierz, 27-600
  • REKLAMA
  • #4 14100560
    ksmalcuga
    Poziom 21  
    Ocena: 134
    Tam jest odłamana szybka, pewnie na własną rękę gość próbował odklejać ale dał sobie spokój. Bez tej szybki dotyk normalnie działa.
  • #5 14110187
    signumserwis.pl
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Zebyś zrobił to teraz musisz miec trochę sprzętu. Musisz mieć specjalny klej loca i przydała by się ramka do tego modelu. Poza tym by to wyciąć dobrze by było mieć maszynę preheater do podgrzania. Specjalną linke do wycięcia a później lampę uv do utwardzenia kleju. Szybka to tylko kawałek materiału. Dopiero na warstwie lcd jest dotyk. Po ściągnięciu szybki telefon powinien na całej powierzchni normalnie działać. Nie jest to łatwa robota
  • #6 14110196
    bearq
    Poziom 39  
    Ocena: 1614
    signumserwis.pl napisał:
    Zebyś zrobił to teraz musisz miec trochę sprzętu. Musisz mieć specjalny klej loca i przydała by się ramka do tego modelu. Poza tym by to wyciąć dobrze by było mieć maszynę preheater do podgrzania. Specjalną linke do wycięcia a później lampę uv do utwardzenia kleju. Szybka to tylko kawałek materiału. Dopiero na warstwie lcd jest dotyk. Po ściągnięciu szybki telefon powinien na całej powierzchni normalnie działać. Nie jest to łatwa robota

No nie jest i rozebranie tego w domowych warunkach (bez uszkodzenia lcd) bez doświadczenia jest prawie niemożliwe.
  • REKLAMA
  • #9 14154617
    koks1994
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    on zastyga normalnie pod lampą uv, tak ? powiedzcie mi jeszcze jakbym szybkę chciał zamontować na fabryczną taśmę 3m tylko że dałbym 2 warstwy to było by okej ? widziałem że ludzie tak robią i dotyk normalnie działa
  • #10 14154726
    wgmmmx
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Jak uda ci się usunąć starą szybę bez uszkodzenia dotyku to pewnie tak tylko będziesz miał po miesiącu max dwóch bardzo dużo kurzu pod szybka(po to daje się klej by kurz nie mógł tam się dostać).
  • #11 14160310
    ksmalcuga
    Poziom 21  
    Ocena: 134
    Pod lampą UV zastyga klej LOCA, do OCA potrzebna jest inna maszyna, pierwsze wyniki w google.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem uszkodzonej szybki w telefonie Samsung Galaxy S3 (model i9300), gdzie dotyk działa mimo odłamania kawałka szybki. Użytkownicy wyjaśniają, że w S3 dotyk jest zintegrowany z LCD, a szybka pełni jedynie funkcję ochronną. Wymiana szybki wymaga specjalistycznego sprzętu, takiego jak klej LOCA, maszyna do podgrzewania oraz lampa UV do utwardzania kleju. Użytkownicy ostrzegają, że demontaż szybki bez uszkodzenia LCD jest trudny i może prowadzić do problemów z kurzem pod nową szybą. Pojawiły się również pytania dotyczące użycia taśmy 3M do montażu szybki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA