Co uciągnie? jaki sygnał wejściowy - jaki głośnik - ale w skrócie nie spełni twoich oczekiwań. miałeś dodać co sam zrobiłeś?
A skan to typowe zadanie szkolne - nie kombinuj
tak, to było zadanie na lekcje montażu, mieliśmy wykonać taki układ, aczkolwiek nie dowiedziałem się jakie ma wzmocnienie. 12v wejście, głośnik jeden ma około 25W-30W. Mam nawet gdzieś ten układ zlutowany jeszcze.
@Edit masz fotkę, żeby nie było.
Załączniki:
10754810_706442082784424_505098991_n.jpg(91.2 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Wejście 12V a może to U zasilania? to jest najprostszy wzmacniacz napięciowy nie nadaje się jako końcówka do głośnika 20-30W - budowa wzmacniacza tranzystorowego na twoim poziomie trudna - poszukaj układu na tda proste tanie i łatwe w uruchomieniu.
tak patrze przeglądam te układy i chyba nie dam rady takiego wykonać, nie wiem nawet jaki model wybrać by to działało dość fajnie... nic dzięki za pomoc.
✨ Użytkownik pyta o wzmocnienie sygnału wzmacniacza na podstawie dołączonego schematu, który ma być użyty do podłączenia głośników o mocy 25W-30W. Odpowiedzi wskazują, że schemat dotyczy najprostszego wzmacniacza napięciowego, który nie nadaje się jako końcówka mocy dla głośników o takiej mocy. Sugerowane jest poszukiwanie układów opartych na układzie TDA, które są prostsze w budowie i uruchomieniu. Wygenerowane przez model językowy.