Cytat: gdby tak było to myśle że na desce nie podnosiła by się również wskazówka od temperatury
I tu się najprawdopodobniej mylisz... Nie wiem dalej jaki masz silnik (spośród produkowanej mniej więcej w tym czasie gamy silników 2.0 do Omegi trafiały co najmniej 20SE i najpopularniejszy chyba C20NE). W tym roku to też chyba będzie układ wtryskowy Motronic 4.1 - chociaż zależy to od miesiąca produkcji (akurat w 1989 była zmiana na Motronic 1.5). Zakładając, że to ten drugi silnik (pierwszego nie widziałem, to nie wiem do końca), to masz dwa czujniki temperatury. Jeden - ten od wskaźnika - nad termostatem, a drugi - odpowiedzialny za odczyt dla ECU - po przeciwnej stronie silnika, w bloku, mniej więcej na wysokości styku z głowicą, jeśli dobrze pamiętam.
Mimo to w Twoim przypadku stawiałbym raczej tak jak kolega Stanisław na sondę lambda lub kableki do niej - zwłaszcza sugerowane kiedyś kodem 44

. Jeśli padłby czujnik, miałbyś raczej dławienie się po nagrzaniu silnika (za bogata mieszanka) i problemy z uruchomieniem ciepłego.
Pozdrawiam