logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Microsoft Wired Keyboard 600 - nie działają klawisze po zalaniu i suszeniu

bogusz98 15 Lis 2014 23:10 1026 8
REKLAMA
  • #1 14135369
    bogusz98
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Myłem swoja klawiaturę i ją wysuszyłem. Spora część klawiszy nie działała, więc zrobiłem to dokładniej, ale teraz nie działają klawisze z takiej linii na tej folii w środku klawiatury, czyli b, n, spacja, strzałka w lewo, prawo, dol oraz minus na kl. numerycznej. Czy da się coś z tym zrobic?
    Klawiatura to Microsoft Wired Keyboard 600.
    Post bez polskich znaków, bo piszę klawiaturą ekranową.
  • REKLAMA
  • #2 14135626
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 14135646
    janas
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Można spróbować wypłukać w alkoholu izopropylowym który zwiąże wodę a następnie odparuje bez śladu.
  • REKLAMA
  • #4 14135647
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1485
    Klawiaturę warto myć żeby nie zaczęła żyć swoim życiem i sam to robię czasami ale nie wrzucam całej klawiatury do zlewu :) Do tej pory chyba miałem farta bo klawiatury dawały się prosto rozebrać, po odkręceniu śrubek na spodzie schodziła cała góra z klawiszami a spód z elektroniką zostawał na biurku. Nie widziałem jeszcze klawiatury dishwasher friendly :lol:
  • REKLAMA
  • #5 14135667
    damianozim247
    Poziom 2  
    Polecam umyć za pomoca płynu kontakt, jak nie pomoże to klawiaturka na śmietnik
  • #6 14136023
    bogusz98
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Te folie są tak jakby "spieczone" ze sobą w kilku miejscach. Czy jeśli delikatnie to rozerwę, to nic się nie stanie?
  • #7 14136351
    retrofood
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4791
    Folie nie są spieczone, tylko "sklejone" wodą. Rozłącz je delikatnie i wysusz ściereczką nie pozostawiającą włosków.
    Po ponownym zmontowaniu wszystko powinno działać.
  • #8 14136526
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 14136530
    damianozim247
    Poziom 2  
    Nie zapominajmy o grafitowych ścieżkach które łatwo zmyć, szczególnie alkoholem

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z klawiaturą Microsoft Wired Keyboard 600, która przestała działać po zalaniu i suszeniu. Wiele klawiszy, w tym b, n, spacja oraz strzałki, nie reaguje. Odpowiedzi sugerują, że zalanie mogło spowodować zwarcie, co prowadzi do uszkodzenia ścieżek w folii klawiatury. Proponowane rozwiązania obejmują rozebranie klawiatury i czyszczenie folii, a także użycie alkoholu izopropylowego do usunięcia wody. Użytkownicy ostrzegają przed ryzykiem uszkodzenia folii podczas jej rozdzielania oraz sugerują, że w przypadku poważnych uszkodzeń klawiatura może być nieopłacalna do naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA