logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klawiatura Sidewinder X6 - Parę klawiszy przestało działać po zalaniu kawą

Caius 12 Cze 2017 19:03 1155 3
REKLAMA
  • #1 16526056
    Caius
    Poziom 11  
    Po zalaniu komputer od razu wylaczylem, a klawiature wysuszylem i wyczyscilem od srodka. W sumie do wnetrza dostalo sie raptem pare kropli. Pomimo tego i tak klawiatura ulegla uszkodzeniu. Nie dziala pare klawiszy. Dodam, ze sciezki pod sama guma nie zostaly zalane, a cala klawiature wysuszylem jeszcze dokladnie suszarka do wlosow. Ponizej zdjecie wnetrza klawiatury.

I prosze nie pisac, ze szkoda zachodu, lepiej kupic nowa. Klawiatura jest doskonala i drugiej takiej juz nie znajde. Poza tym, od dawna juz nie jest w sprzedazy, a z uzywkami to loteria. Chce ja naprawic. :)

Klawiatura Sidewinder X6 - Parę klawiszy przestało działać po zalaniu kawą

[dt1] Poprawiłem sposób umieszczenia obrazka - proszę nie korzystać z zewnętrznych hostingów, tylko korzystać z mechanizmu wbudowanego w Forum - https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
  • REKLAMA
  • #2 16526851
    szymon7x7x7
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    Powiedz czym czyściłeś klawiaturę w środku ? Możesz ją jeszcze bardziej rozłożyć, oczywiście w bezpieczny sposób i zamieścić zdjęcia ? Jeżeli ewentualnie nie uda Ci się naprawić swojej zawsze możesz kupić taką samą używaną, zniszczoną zewnętrznie a przełożyć tylko "bebechy".
  • REKLAMA
  • #3 16527642
    Caius
    Poziom 11  
    Spirytusem. Jednak dopiero jak ja cala rozkrecilem, to sie okazalo, ze zalana byla jeszcze w innych miejscach. Wyczyscilem wszystko, ale jeszcze jej nie skrecilem i nie sprawdzalem. Wydaje mi sie, ze sciezki sie poprzepalaly (zdjecia). Fotki:

Klawiatura Sidewinder X6 - Parę klawiszy przestało działać po zalaniu kawą Klawiatura Sidewinder X6 - Parę klawiszy przestało działać po zalaniu kawą Klawiatura Sidewinder X6 - Parę klawiszy przestało działać po zalaniu kawą Klawiatura Sidewinder X6 - Parę klawiszy przestało działać po zalaniu kawą Klawiatura Sidewinder X6 - Parę klawiszy przestało działać po zalaniu kawą Klawiatura Sidewinder X6 - Parę klawiszy przestało działać po zalaniu kawą

Jakies sugestie?

edit: jeszcze jeden: Klawiatura Sidewinder X6 - Parę klawiszy przestało działać po zalaniu kawą

edit2: 3 z 5 uszkodzony klawiszy juz dzialaja. Po wymyciu i wysuszeniu suszarka do wlosow. Dalej nie wiem, czy to problem na styku tasmy z plytka, czy z samymi stykami klawiszami. Hmm?
    edit3: co bym nie robil "2 i ' " nie dzialaja. :(
  • #4 16544709
    szymon7x7x7
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    Wymyj dobrze miejsce które oznaczyłeś kółkiem, i zadbaj o to by dobrze dolegała taśma do płytki, użyj taśmy izolacyjnej do przyklejenia tej taśmy lub coś w tym stylu, jeżeli będzie dobry styk to powinno działać, nie wygląda to na upalone a raczej trochę utlenione/ubrudzone.
REKLAMA