logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Polo1,4 96-po podłączeniu VAG-COM wyskakuje błąd nr 00533

bart_d 06 Maj 2005 08:13 11589 2
REKLAMA
  • #1 1465678
    bart_d
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam pytanie odnośnie błędu wyskakującego w vw Polo 1,4 1996r. po podłączeniu VAG-COMa a dokładnie:
    1 Fault Found:
    00533 - Idle Speed Regulation
    09-00 - Adaptation Limit Surpassed

Kasowanie tego błędu nie przynosi żadnych rezultatów, błąd pojawia się ponownie. Poza tym auto przy ruszaniu dusi się lekko i czasem zgaśnie (chyba że doda się dużo gazu), a także zauważalne jest zwiększone "kopcenie" z rury wydechowej przy dodawaniu gazu (na ziemi pod rurą pozostaje czarna plama).
    Na podstawie tłumaczenia kodów wiem iż oznacza to "Regulacja obrotów biegu jałowego " - ale niestety nic poza tym.
    Bardzo proszę o jakieś wskazówki
  • REKLAMA
  • #2 1465710
    MarioRz
    Poziom 19  
    Ocena: 65
    wyraźnie pisze przekroczona adaptacja biegu jałowego musisz wejść w ustawienia grupa 4 kanał 98 i ponownie nastawić .Ale przed tą czynnością to najpierw wymyj dokładnie przepustnice jest zabrudzona rozgrzej silinik do 80 C i zrób adaptację
  • #3 1465997
    bart_d
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Wielkie dzięki....spróbuje to zrobić ale mam jeszcze pytanie jak w skrócie robi się tą adaptację? ustawia się jakieś parametry czy poprostu po wejściu w tą funkcję wystarczy kliknąć na odpowiednią ikonę? Niechciałbym czegoś zepsuć.
REKLAMA