logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica Family - Wymiana iskrowników na nowe w starej kuchence gazowej.

SebastianCh 17 Lis 2014 00:40 9129 3
REKLAMA
  • #1 14139021
    SebastianCh
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam,
    zwracam się o pomoc do obeznanych w temacie. Potrzebuję zidentyfikować model starej kuchenki gazowej Amica, brak na niej tabliczki, naklejki, itd.
    Amica Family - Wymiana iskrowników na nowe w starej kuchence gazowej. Amica Family - Wymiana iskrowników na nowe w starej kuchence gazowej.
    Muszę naprawić zapalarkę gazu, a dokładnie wymienić wszystkie iskrowniki. Generator działa, jedyny problem to popękane przewody i częściowo skruszona porcelana. O ten typ iskrownika chodzi:
    Wyszukałem iskrownik najbardziej zbliżony do oryginału, jednak mam obawy, że nie do końca będzie pasować:
    http://salonagd.com/glowna/931-iskrownik-wrozamet-ta10-lart.html

Jeżeli znacie model kuchenki, typ iskrowników, albo miejsce gdzie mogę się zaopatrzyć w nowe/zamienniki to z góry dziękuję za pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 14139144
    arewin
    Poziom 21  
    Ocena: 197
    Witam, zadzwoń do serwisu fabrycznego, możesz po rozmowie wysłać zdjęcie iskrownika, oni podadzą jego typ i dobiorą możliwy zamiennik. Musisz znaleść jeszcze na palniku jego producenta z boku na aluminum nazwa jest wytłoczona, lub model zaworu - producent, typ. Ceny mają przyzwoite. Telefon w necie.
  • REKLAMA
  • #3 14140406
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 14152028
    SebastianCh
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Zgadza się, brak jakichkolwiek części zamiennych do tak starych kuchenek. Porcelanę iskrownika wypełniłem i skleiłem, kable zaizolowałem, wszystko działa jak nowe. Znalazłem także sprytnie ukrytą tabliczkę znamionową. Wątpię, że ktoś będzie potrzebował model tej kuchenki, ale w razie czego:
    Amica KPG-4-A-II-X-0 SG1.22

Problem rozwiązany. Dzięki za posty.
REKLAMA