logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polar GE50GR - Kuchenka gazowa - Późne zapalanie gazu z niektórych palników

jaromsi 17 Lis 2014 18:42 2388 5
REKLAMA
  • #1 14140747
    jaromsi
    Poziom 13  
    Ocena: 5
     Witam, 

Po 10 latach pracy wymieniłem w kuchence na gaz sieciowy, dysze w 4-ch palnikach - były dostarczane przy zakupie na ewentualna poźniejszą wymianę. 
    Po wymianie mam następujące objawy : na dwóch palnikach iskrownik pail gaz od razu bez opóźnien, na pozostałych dwóch po uruchomieniu iskrownika i przekręceniu kurka i gaz zapala się dopiero po ok 10 sek /bucha/, czyli zwłocznie= niebezpiecznie 

Iskry na wszyskich palnikach wyglądaja na takie same, i działają tak samo po naciśnięciu przycisku iskrownika. Przy użyciu zapałek, palniki palą natychmiastowo, bez problemu. 

Jakiś pomysł ?
  • REKLAMA
  • #2 14142040
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3357
    Na pewno prawidłowo dobrane dysze do danych palników :?:
  • REKLAMA
  • #3 14142296
    jaromsi
    Poziom 13  
    Te dysze były kupione razem z kuchenka tzn. zapakowane do woreczka jak części zamienne wiec uznałem ze po pewny m okresie czasu muszą być wymienione na nowe i tak zrobiłem

?

Dodano po 5 [godziny] 45 [minuty]:

Może ktoś pomóc , b.proszę , :cry:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14147311
    iskrownik
    Specjalista AGD
    Ocena: 729
    jaromsi napisał:
    Te dysze były kupione razem z kuchenka tzn. zapakowane do woreczka jak części zamienne wiec uznałem ze po pewny m okresie czasu muszą być wymienione na nowe i tak zrobiłem
    Te dysze są potrzebne wtedy gdy chciałbyś zasilać kuchnię gazem z butli(propan-butan), niepotrzebnie je wymieniałeś.
  • REKLAMA
  • #5 14148251
    jaromsi
    Poziom 13  
    ..no dobrze, ale dla 2 -ch palników dysze palą OK bez problemów natychmiastowo, ale dla dwóch pzostałych zwłocznie czyli są problemy.
    Więc co zrobić w tej sytuacji ?
    Dokupic nowe dysze w sklepie AGD z częściami ? Od razu pisze że ze starymi dyszami też był podobny problem , dlatego je właśnie wymieniłem

?
  • #6 14239287
    jaromsi
    Poziom 13  
    Zrobiłem 2 na 2 tzn 2 dysze na gaz GE50 a 2 na GE35.
    Tera palą OK.
REKLAMA