Witam Wszystkich
Proszę o pomoc wyborze/ doborze systemu do napędzenie kolumn podstawkowych KEF Q100
Pomieszczenie jest niewielkie ok 14m2
źródłem ma być laptop z foobar2000 + plugin ( lub inny program do odtwarzania plików muzycznych)
Pluginy
Wasapi lub ASIO
kolejny element systemu to DAC
moją uwagę zwrócił DAC ASUSA:
ASUS XONAR Essence One
Następnie chciałbym podłączyć do DAC :
1) amplituner ONKYO TX NR 807(w celu kino domowe )
tylko nie wiem czy aby podłączyć ten amplituner to konieczny jest zakup DAC bo ten amplituner posiada już przetwornik Przetwornik C/A audio: 192 kHz/24 bity i można go podłączyć do sieci domowej poprzez Port Ethernet ( je nie mam sieci domowej i nie wiem jak podłączyć ten wzmak bezpośrednio do laptopa )
instrukcja do onkyo
https://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=500457
tył amplitunera:
2) słuchawki sennheiser hd 650
Czy jest sens kupować wzmacniacz stereo i podłączyć go do amplituner ONKYO TX NR 807 ( ma funkcję pre amp) w celu napędzenia kolumn KEFQ100?
jeśli chodzi o wzmacniacz stereo to wchodzi w rachubę tylko używany wysokiej jakości wzmacniacz klasy referencyjnej HI-END w cenie max 2000pln.
Słucham muzyki elektronicznej (klubowa, chilli), klasycznej, popu.
Proszę o pomoc wyborze/ doborze systemu do napędzenie kolumn podstawkowych KEF Q100
Pomieszczenie jest niewielkie ok 14m2
źródłem ma być laptop z foobar2000 + plugin ( lub inny program do odtwarzania plików muzycznych)
Pluginy
Wasapi lub ASIO
kolejny element systemu to DAC
moją uwagę zwrócił DAC ASUSA:
ASUS XONAR Essence One
Następnie chciałbym podłączyć do DAC :
1) amplituner ONKYO TX NR 807(w celu kino domowe )
tylko nie wiem czy aby podłączyć ten amplituner to konieczny jest zakup DAC bo ten amplituner posiada już przetwornik Przetwornik C/A audio: 192 kHz/24 bity i można go podłączyć do sieci domowej poprzez Port Ethernet ( je nie mam sieci domowej i nie wiem jak podłączyć ten wzmak bezpośrednio do laptopa )
instrukcja do onkyo
https://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=500457
tył amplitunera:
2) słuchawki sennheiser hd 650
Czy jest sens kupować wzmacniacz stereo i podłączyć go do amplituner ONKYO TX NR 807 ( ma funkcję pre amp) w celu napędzenia kolumn KEFQ100?
jeśli chodzi o wzmacniacz stereo to wchodzi w rachubę tylko używany wysokiej jakości wzmacniacz klasy referencyjnej HI-END w cenie max 2000pln.
Słucham muzyki elektronicznej (klubowa, chilli), klasycznej, popu.