logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

viessmann uhrenthermostat-f - jak go podłączyć, na które piny i jakie czujniki.

pukowca 20 Lis 2014 23:52 3615 5
REKLAMA
  • #1 14150479
    pukowca
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam! Posiadam w. wymieniony termostat czasowy bez czujników. Z tyłu tego modułu są dwie wnęki, w górnej wystaje 7 płaskich pinów do podłączenia. W dolnej wnęce są 3 styki typu goldpin. Prosił bym szanownych fachowców, znawców o opis poszczególnych pinów i jakiego typu są czujniki i do których pinów podpięte. Za pomoc składam wielkie Dzięki.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14153269
    pukowca
    Poziom 10  
    Witam! link jaki otrzymałem, jest to instrukcja programowania i obsługi sterownika. Taką instrukcję wcześniej znalazłem w googlach, a za chęci i szczerą pomoc serdecznie dziękuję. Ja posiadam taki programator ale bez czujników i bez elementów wykonawczych-przekaźników. I chodzi mi oto, jakie czujniki i elementy należy podłączyć z tyłu tego programatora i na które piny,by go zastosować np. w piecu co.
  • REKLAMA
  • #4 14153409
    Jacek79
    Poziom 37  
    Ocena: 1132
    W takimrazie za pomoca wyżej wspomnianego tajemnego google poszukaj instrukcji podłączenia /dtr, dzieki której powiemy jakie czujniki można zastosować
  • REKLAMA
  • #5 14163110
    pukowca
    Poziom 10  
    Witam!! Chcę dodać, że do programatora brak jest podstawy, modułu mocowanego na ścianie, tak zwany "relaismodul T140". Jest niekompletny i dlatego pytam jak w temacie. Odnośnie szukania DTR nie znalazłem. Proszę o namiar, a za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję.
REKLAMA