Witam, posiadam Iveco daily 2,3 hpi z 2006r. i od jakiegoś czasu po rozgrzaniu silnika zaświeca się kontrolka edc i zaczyna strasznie kopcić na biało i nie równo pracuje i zero mocy. Po zgaszeniu nie chce zapalić, po dłuższym kręceniu w końcu zapala dalej kopcą, ale po ostygnięciu zapala i normalnie pracuje az do momentu ponownego rozgrzania. Czasami jednocześnie z tym zaświeca się kontrolka ABS ale po ponownym zapaleniu silnika gaśnie.
Diagnostyka wykazała błędy wtryskiwaczy i po demontażu i sprawdzeniu okazało się ze 2 i 4 są padnięte. Po regeneracji wtryskiwaczy odebrałem auto od mechanika zadowolony ze wszystko ok ale nawet do domu nie wróciłem a problem się powtórzył.
Drugi mechanik stwierdził ze sonda w wydechu ale po jej wymianie nic się nie zmieniło.
Proszę o pomoc
Diagnostyka wykazała błędy wtryskiwaczy i po demontażu i sprawdzeniu okazało się ze 2 i 4 są padnięte. Po regeneracji wtryskiwaczy odebrałem auto od mechanika zadowolony ze wszystko ok ale nawet do domu nie wróciłem a problem się powtórzył.
Drugi mechanik stwierdził ze sonda w wydechu ale po jej wymianie nic się nie zmieniło.
Proszę o pomoc