logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop 15'' do pracy biurowej i filmów, długi czas pracy na baterii, max 3000zł

Dulbeb 22 Lis 2014 13:43 1029 3
REKLAMA
  • #1 14154195
    Dulbeb
    Poziom 2  
    Cześć,

Szukałem w sieci, pytałem po sklepach, i mam problem z wyborem komputera.

Potrzebuję laptopa:
    - do pracy biurowej, internetu i oglądania filmów
    - ekran matowy (będzie czasem używany w ogrodzie), okolice 15''
    - kąt widzenia na tyle szeroki żeby dwie osoby mogły komfortowo obejrzeć film
    - dysk ssd (może być małe ssd i duże hdd)
    - długi czas pracy na baterii (5+ godzin byłoby ideałem)
    - dobrze żeby był z systemem (Windows 7/8)
    - budżet max. 3000zł

W sklepach mowią że generalnie 15'' tyle na baterii nie pracują i jak chcę długi czas to musze iść w 13''. Nie bardzo mi to pasuje, może coś doradzicie?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14163768
    Microsoft Me
    Poziom 9  
    Dulbeb, jeśli zależy Ci na matowym ekranie, sprawdź LENOVO IdeaPad Z510 59-407620 dostępny np. tutaj: http://bit.ly/1AG9BzS. Urządzenie spełnia większość Twoich wymagań i sprawdzi się do zadań, o których wspominasz. Jeśli chciałbyś aby ekran umożliwiał oglądanie filmów pod różnym kątem, warto zainwestować w model wyposażony w matrycę IPS. Jednak urządzenia z taką matrycą dostępne są na rynku w wyższym przedziale cenowym.
  • REKLAMA
  • #4 14175131
    Dulbeb
    Poziom 2  
    Cześć,

Ten Dell mi się bardzo spodobał, niestety w tej konfiguracji ktorą bym chciał mocno przekraczał budżet. No i w osłupienie wprawił mnie brak HDMI.

Ostateczenie zamówiłem Acer :: V3-572G i7-4510U/8GB/128+1000 GF840M FHD, będzie po weekendzie.

Dzięki wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam
    Andrzej
REKLAMA