logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop nie chce się włączyć i nie reaguje na nic

strucla6 23 Lis 2014 19:42 1284 3
REKLAMA
  • #1 14158852
    strucla6
    Poziom 8  
    Witam i na wstępie przepraszam jeśli taki temat już był, ale jestem w pilnej potrzebie, więc nie mam czasu szukać.
    Mam laptop Asus X53S z Windowsem 7. Przy próbie włączenia go pojawia się tylko logo ASUS na czarnym tle i w tym momencie nic dalej się nie dzieje. Kompletnie nic. Ciągle widnieje tylko logo producenta. Próbowałem włożyć płytkę z Windowsem, też nic nie dało.
    Dodam tylko, że ostatnio miałem problemy z logowaniem się na profil użytkownika, a mianowicie Windows przy logowaniu na moje konto użytkownika wyświetlał napis, że wystąpił błąd i logowanie jest niemożliwe.
    Przywróciłem wszystkie ustawienia z ostatniej udanej sesji i komputer się włączył. Ale tylko raz.
    Bardzo proszę o pomoc, sytuacja jest bardzo pilna.

Moderowany przez swiercm:

Post poprawiłem. CapsLocka proszę nie używać.

• REKLAMA
  • #2 14158900
    Epox
    Poziom 38  
    Ocena: 141
    Pierwszy do sprawdzenia dysk twardy, pamięć ram. Posiada kolega komputer PC do podłączenia dysku z laptopa? Da się wejść do biosu?
  • REKLAMA
  • #3 14158917
    strucla6
    Poziom 8  
    Niestety nie posiadam, a do biosu nie da się wejść. I jeszcze tylko dodam, że jestem kompletnym laikiem i jeśli nie da się zrobić z tym nic co jest w granicach możliwości takiego przeciętnego usera jak ja, to po prostu powiedzcie mi, że mam udać się do serwisu [*]
  • #4 14158925
    Epox
    Poziom 38  
    Ocena: 141
    Do wykonania test pamięci, zmiana banków, podstawienie innych pamięci, reset cmos, odpalenie "gołej" płyty. Jeśli nie jest kolega w stanie wykonać samodzielnie to niestety pozostaje serwis.
REKLAMA