logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ASUS X53S - Zawiesza się przy starcie Windows 7, mimo wymiany dysku i pamięci

wood 10 Gru 2014 19:14 837 2
REKLAMA
  • #1 14210306
    wood
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    Witam,

Mam od klientki lapka jak w tytule ASUS X53S. Problem - uruchamia się do pojawienia kwiatka windows i zostaje już tak. Pomaga tylko wyłączenie na siłę. Czasem uruchomi się normalnie - zamknie się normalnie a później znowu to samo. Pomyślałem system pewnie - przywróciłem do postaci fabrycznej - problem nie ustąpił nadal czasem się uruchomi a czasem na kwiatku zatrzyma. Sprawdziłem pamięci memtestem - ok, sprawdziłem dysk MHDD - ok. Włożyłem inne pamięci moje sprawne nadal był problem, wymieniłem dysk na inny i wgrałem na nowo windows i nadal problem nie ustąpił. Zrobiłem upgrade biosu do wersji 208 - problem pozostał. Sam już nie wiem czy może pęknięta płyta główna????

Miał ktoś taki oryginalny przypadek z oryginalnym systemem windows i takim laptopem???

Pozdrawiam

Piotr
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14210591
    leszekppp
    Poziom 22  
    Ocena: 273
    Witam , miałem kiedyś to samo parę lat temu na starym laptopie Pacard BELL
    system XP i naprawiający mówił że były zimne luty ale gdzie to już nie pamiętam, może i u Ciebie.
  • Pomocny post
    #3 14210621
    ul1002

Poziom 35  
    Ocena: 138
    Raczej któryś czip do wymiany, w tych płytach i południe intelowskie i grafika się psują tak samo często.
    Konto firmowe:
    Almar Serwis Roland Piszczelok
    Gliwicka, Rybnik, 44-200 | Tel.: 506XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.almar-serwwis.pl
REKLAMA