logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak umożliwić rodzicom zdalne oglądanie filmów na TV z chmury?

toczko 23 Lis 2014 21:28 1092 1
REKLAMA
  • #1 14159332
    toczko
    Poziom 1  
    Witam

Googluje i nie mogę znaleźć.

Mieszkam w mieście A i mam rodziców w mieście B.
    Chciałbym im umożliwić oglądanie filmów ściągniętych z netu(legalne torrenty) tyle że musi być to dla nich dość proste bo już swoje lata mają.

Jaki sprzęt oprogramowanie potrzebuję żeby oni na telewizorze za pomocą pilota albo myszki mogli tylko kliknąć play?

Filmy i napisy mogę ściągać sam raz na jakiś czas ale zdalnie z miasta A.

Myślałem o chromecast, android TV itd ale nie bardzo widzę jak mógłbym ściągać na te urządzenia pliki będąc w innym mieście/scieci bez fizycznego dostępu do urządzeń. Proszę o podpowiedzi/pomysły
  • REKLAMA
  • #2 14162582
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5450
    A internet u rodziców jest, jeśli tak, to dokładnie jaki mają download, a u Ciebie, jaki jest upload?.
    toczko napisał:
    oglądanie filmów ściągniętych z netu(legalne torrenty)

Ciekawe jakie to są te legalne?.
    Masz na wszystko rachunek, fakturę , że je zakupiłeś?.

Albo będziesz musiał to wrzucić gdzieś na chmurę (ale licz się z tym, że Ci ją zamkną, albo Cię zablokują), albo komputer non stop włączony u Ciebie, no i musisz mieć adres zewnętrzny.

Ogólnie na sprzęcie domowym bym sobie to darował.
    Lepiej im jakiś HDD kupić, tam coś wgrać i nikt nic nie musi wiedzieć.
    Jeśli byś chciał jakiś domowy serwerek im udostępnić, to około 1 tyś zł potrzeba na to - wtedy komputer u Ciebie nie musi być włączony, tylko ten serwer.

Gdzieś tu na forum mignęła mi informacja o czymś takim jak Slingbox - ale co, to się nie zagłębiałem.
REKLAMA