logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala alarmowa Integra 64 Powiadomienie z GPRS t4

lukcyb 27 Lis 2014 19:27 1371 2
  • #1 14171056
    lukcyb
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, posiadam integre 64 i GPRS mT4 i wszystko śmiga dobrze. Ustawione jest tak, że mogę załączyć i wyłączyć alarm przez sms, przy czym dostaje potwierdzenie o włączeniu i wyłączeniu. Potwierdzenie to przychodzi przy wł/wył przez sms jak i z manipulatora. Mam dwie strefy, jedna to obwodowa załączana na noc, a druga to dodatkowa, którą włączam zawsze razem z pierwszą jak nikogo nie ma w domu. Jak teraz zrobić żeby te powiadomienia o zał / wył czuwaniu przychodziły tylko jak robię to przez sms, a jak z manipulatora to nie?
    Poradziłem juz sobie z tym jak włączam strefę pierwszą to sms nie przychodzi. A przez sms mogę wł/wył wszystko.

Czy tu może pokombinować coś z partycjami może? Czy można tą samą czujke przypisać do dwóch różnych partycji?

Dzięki z pomoc
    [/i]
  • #2 14171101
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    lukcyb napisał:
    Czy tu może pokombinować coś z partycjami może? Czy można tą samą czujke przypisać do dwóch różnych partycji?

Poczytaj o partycjach i nie błądź więcej ;)

lukcyb napisał:
    Jak teraz zrobić żeby te powiadomienia o zał / wył czuwaniu przychodziły tylko jak robię to przez sms, a jak z manipulatora to nie?

Użyć funkcji logicznych. Coś na wzór:

Jeśli czuwanie włączone (21. Wskaźnik czuwania) i zostało naruszone wejście (14. Naruszone wejście) to wyślij SMS.
    Łącznik "i" ma tu kluczowe znaczenie. Oznacza on, że mamy do czynienia z iloczynem logicznym wyjść. Teraz SMS wylatuje, kiedy iloczyn zostaje aktywowany (czuwanie załączone tylko z wejścia).
  • #3 14171206
    lukcyb
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Dzięki :-) o to mi chodziło Juz zrobione :-) Pozdrawiam
REKLAMA