logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WDC WD20EARS-00J99B0 2TB - Uszkodzona jedna z partycji

a_w 01 Gru 2014 13:51 804 1
REKLAMA
  • #1 14181732
    a_w
    Poziom 10  
    Cześć,

Mam problem z dyskiem WD 2 TB i proszę o pomoc. Nie mogę się dostać do jednej z partycji. Odmowa dostępu/dysk nie jest dostępny.

Na dysku są 3 partycje: Partycja "Kopia 2" (ok 800 MB), mała (ok. 5 GB) partycja "PS" oraz uszkodzona partycja "My Book" (ok. 1 TB) - jest to kopia plików odzyskana parę lat temu z uszkodzonego dysku zewnętrznego (nie wszystkie pliki wtedy udało się odzyskać, z odzyskanymi nie było dotąd żadnych problemów). Może jednak ma to jakieś znaczenie.

Wg opisów z zarządzania dyskami - wszystkie partycje są podstawowe, partycja My Book jest aktywna.

W oknie "Ten komputer" partycja ma przydzielona literkę E i system plików NTFS. Nie ma informacji o wolnym/zajętym miejscu (jest 0 B). Jednak po wejściu do zarządzania dyskami dane te są widoczne (nie wiem, na ile prawidłowo/dokładnie, ale mniej więcej się zgadza).

Partycja zniknęła chyba dokładnie przy zmianie komputera. Wcześniej miałam Vistę, niedawno zmieniłam komputer i system na Win 8.1 i do nowego komputera podpięłam dysk.

Na tym dysku nigdy nie było systemu, jest to magazyn.

Podsyłam S.M.A.R.T. (czy dysk jest OK, czy jest tam coś niepokojącego?), ściągnęłam też DMDE, ale nie bardzo wiem, co tam dokładnie zrobić. Podsyłam zrzuty z okna DMDE i log z "szukaj NTFS". I proszę o wskazówki, jak dostać się do plików.

Pozdrawiam,
    Aga

Załączniki:
    • ntfsscan_25112014.rar (105.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14188891
    a_w
    Poziom 10  
    Znalazł by ktoś chwilkę, żeby mi pomóc? Czy coś jeszcze dodać do opisu?

Pzdr!
REKLAMA