Witam mam problem z mz 150. Pali mi świece zapłonowe strzela z tłumika a gdy się jest ciepła to zaczyna przerywać później jest problem z odpaleniem motora proszę o pomoc
Założę nowa świece pochodzi dzień na niej i później koniec. Świece mam z boscha a co do spalania to nie wiem bo był robiony remont silnika i był na dotarciu
Dodano po 4 [minuty]:
Ale to dzieje się po tym gdy motor jest ciepły. Mieszankę robie jak zwykle 1do 50. Czy to przez zwarcie czy mieszankę. Zapłon ustawial mi kolega i twierdzi ze jest dobry. Platyny wymienione nowy akumulator ale coś jest dalej nie tak
Zamontuj właściwą świecę zapłonową tj. dedykowaną do Twego pojazdu (ustal jej wartość cieplną z instrukcji obsługi). Sprawdź dokładnie ustawienie zapłonu oraz stosuj paliwo zalecane przez producenta pojazdu.
Wziąć instrukcję do ręki, odszukać część mówiącą o wymianie świec, przeczytać (lub poprosić kogoś o przeczytanie) jakie symbole powinny być na świecy i kupić taką świecę.
Użytkownik ma problem z motocyklem MZ 150, który pali świece zapłonowe, strzela z tłumika i przerywa po rozgrzaniu. Wymieniono akumulator i platyny, a zapłon został ustawiony przez znajomego. Użytkownik stosuje mieszankę paliwową 1:50 i paliwo z Orlenu. W odpowiedziach sugerowane jest sprawdzenie odpowiedniej świecy zapłonowej, ustawienia zapłonu oraz stosowanie paliwa zalecanego przez producenta. Wskazówki obejmują również konsultację instrukcji obsługi w celu ustalenia wartości cieplnej świecy. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.