logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odtwarzacz Blu-ray LG BP135 nie widzi niektórych plików mp3

adameta 08 Gru 2014 19:50 1458 9
REKLAMA
  • #1 14204122
    adameta
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    ,witam, kupiłem dysk zewnętrzny samsung M3Portable i mam taki problem, mianowicie po podlaczeniu przez odtwarzacz bluray nie widzi wszystkich plikow np. mp3 niektore omija nie czyta a jak podlacze do kompa to wszystko gra, nie wiem za bardzo jak do tego podejsc juz go sformatowalem i dalej nic sie nie zmienilo, filmy ida ok ale np teledysk w avi niestety nie. macie moze jakas koncepcje? :-) blueray to LG bp 135 który oczywiście powinna en odtwarzać mp3
  • REKLAMA
  • #2 14204172
    bestboy21
    Poziom 40  
    Ocena: 781
    Opcja 1 : za długie nazwy plików i/lub polskie znaki.
    Opcja 2 : nieobsługiwany typ mp3, np. kompresja z VBR
    Co do AVI, mogą być oba powyższe powody raczej z naciskiem na ten drugi (brak obsługi danego kodeka dvix/xvid)
  • #3 14204243
    adameta
    Poziom 10  
    Bardzo dziękuje za odpowiedź. Jeżeli moge- czy to oznacza ze nie ma możliwości abym mógł sobie zwyczajnie posłuchać muzyki z mp3?
  • REKLAMA
  • #4 14204731
    bestboy21
    Poziom 40  
    adameta napisał:
    Bardzo dziękuje za odpowiedź. Jeżeli moge- czy to oznacza ze nie ma możliwości abym mógł sobie zwyczajnie posłuchać muzyki z mp3?

Zawsze można konwertować mp3 na zjadliwy format albo zmienić nazwę pliku jeśli to tylko jego wina. Najpierw trzeba jednoznacznie ustalić przyczynę i dopiero leczyć.
  • REKLAMA
  • #5 14204849
    adameta
    Poziom 10  
    Czyli rozumiem ze mp3 ma jakieś swoje "podtypy"? Na stronie producenta jest info ze mój sprzęt obsługuje ten format
  • #6 14204935
    bestboy21
    Poziom 40  
    adameta napisał:
    Czyli rozumiem ze mp3 ma jakieś swoje "podtypy"? Na stronie producenta jest info ze mój sprzęt obsługuje ten format

Ma swoje podtypy.

Nagraj dwa pliki, jeden który widzi drugi którego nie widzi i rozszyfrujemy o co mu chodzi.
  • REKLAMA
  • #7 14205897
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1280
    Możesz również użyć program MediaInfo i zamieścić informacje z tego programu dla dwóch plików mp3 - akceptowanego i nie akceptowanego.

W przypadku tego odtwarzacza BR pliki mp3 muszą zmieścić się w parametrach, które podaję poniżej:

Próbkowanie: 16 - 48 kHz

Strumień (bitrate) - 32 - 320 kbps

To są podstawowe wymagania w których musi "zmieścić" się plik mp3
  • #8 14205947
    adameta
    Poziom 10  
    Dzięki za odpowiedź. A znaxie może jakiś program który skonweruje mp3 do oczekiwanego formatu?
  • #10 14208629
    adameta
    Poziom 10  
    Super, wszystko działa a co do filmów, gdzie znajdę jakie parametry musi mieć konkretny format abym mógł go odtworzyć na moim blu-ray ? Nigdzie nie mogę tego znaleźć...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z odtwarzaczem Blu-ray LG BP135, który nie odtwarza niektórych plików MP3 z zewnętrznego dysku Samsung M3 Portable. Problemy mogą wynikać z zbyt długich nazw plików, użycia polskich znaków, lub nieobsługiwanych typów MP3, takich jak kompresja VBR. Użytkownicy sugerują konwersję plików MP3 do akceptowalnego formatu oraz sprawdzenie parametrów plików, takich jak próbka (16-48 kHz) i bitrate (32-320 kbps). Wskazano również na możliwość użycia programu MediaInfo do analizy plików oraz podano link do narzędzia do konwersji audio. Użytkownik uzyskał pomoc w rozwiązaniu problemu z plikami MP3, ale nadal poszukuje informacji na temat wymagań dotyczących formatów wideo.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA