Ksiazka telefoniczna i lecisz po numerach. Jak mala miejscowosc to po kilku godzinach znajdziesz <lol>
Kiedys juz nad tym myslalem jak by miec wersje elektroniczna ksiazki to mozna by zrobic jakis program bazujacy na bazie danych tej ksiazki. Ale skad to wziac a nikomu sie nie chce wklepywac tych wszystkich numerow do komputera.
tak tylko ja znam kolesia ktoremu podalem numer telefonu dzieli nas okolo 200km i on mi podal miasto ulice i imie i nazwisko tego kolesia co mi dzidy puszcza
tak tylko ja znam kolesia ktoremu podalem numer telefonu dzieli nas okolo 200km i on mi podal miasto ulice i imie i nazwisko tego kolesia co mi dzidy puszcza
Kiedys byla ksiazka ditel abonentow prywatnych ale ostatnio juz sa chyba tylko firmy... ale i tak nie podawala danych na podstawie numeru...
za to czasem mozna znalezc elektroniczne wersje ksiazek ktore prawdopodobnie wyciekly podczas tworzenia normalnej [mam gdzies plik txt mojego miasta niestety chyba z 97 roku...]
✨ Dyskusja dotyczy możliwości identyfikacji właściciela numeru telefonu stacjonarnego na podstawie samego numeru. Wskazano, że bezpośrednie uzyskanie imienia i nazwiska jest trudne, a standardowe metody to korzystanie z książki telefonicznej, szczególnie w małych miejscowościach, gdzie można ręcznie wyszukać numer. Wspomniano o pomyśle stworzenia elektronicznej bazy danych książki telefonicznej, jednak brak jest oficjalnych, aktualnych internetowych katalogów abonentów prywatnych. Niektóre starsze, wyciekłe pliki z danymi abonentów mogą istnieć, ale są przestarzałe. Uzyskanie danych może być możliwe jedynie przez osoby mające dostęp do sieci telefonicznej. Ogólnie brak jest oficjalnych, publicznych narzędzi do identyfikacji właściciela numeru stacjonarnego w Polsce.