logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

opel astra 1.6i gls 1992r-centrany zamek - autoalarm

Robikor 08 Maj 2005 18:53 1581 6
  • #1 1473501
    Robikor
    Poziom 11  
    Witam i pozdrawiam. Mam problem .Potrzebuję pomocy przy podłączeniu centralnego zamka do autoalarmu (otwieranie zamykanie z pilota) niewiem gdzie podpiąć kable do C-ZAMKA (elektryczny). Bardzo proszę o pomoc !
  • Pomocny post
    #3 1474480
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 528
    przewody brazowo-bialy i brazowo-czarwony wychodzace z drzwi kierowcy
  • #4 1477028
    Robikor
    Poziom 11  
    Na schemacie podane mam dwa kolory zielony i niebieski które mam podłączyć do c-zamka. Mam je podpiąć pod brąz-biały i brąz-czerwony ,mam je podpiąć (obojętnie ktury z kturym) czy nie?
    CZy napewno to są te kable ,bo niechcę czegoś zfajczyć.
    Wielkie dzięki za pomoc pozdrawiam cześć.
    Załączniki:
    • opel astra 1.6i gls 1992r-centrany zamek - autoalarm lastscan.jpg (186.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #5 1477472
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 528
    rozowy i pomaranczowy do masy a niebieski i zielony do brazowo-bialego i brazowo-czerwonego jak sie pomylisz to rylko odwrotnie bedzie chodzil
  • #6 1513108
    Robikor
    Poziom 11  
    podłączyłem oba kable co spowodowało że zamki otwożyły i zamkneły się .Pozostawiłem brąz-czer podpięty do zielonego w centralce alarmu , działa tylko zamykanie
  • #7 1616605
    Pablo2381
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    mam taką samą centralkę : różowy i pomarańczowy do masy . Otwieranie masz na niebieskim ( w aucie brązowo biały ) a zamykanie na zielonym ( w aucie na brązowo czerwonym ) . mósi chodzić , chyba że masz coś nie tak z autem . W razie W sprawdź położenie siłowników ( masterów ) mogą nie dochodzić do końca i wracają ( dlatego się zapętla ) pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podłączenia centralnego zamka elektrycznego w Opel Astra 1.6i GLS z 1992 roku do autoalarmu umożliwiającego sterowanie zamykaniem i otwieraniem za pomocą pilota. Kluczowe przewody w drzwiach kierowcy to brązowo-biały i brązowo-czerwony, które należy podłączyć do przewodów centralnego zamka w alarmie (zielony i niebieski). Różowy i pomarańczowy przewód autoalarmu powinny być podłączone do masy. Odwrotne podłączenie przewodów zielonego i niebieskiego spowoduje odwrócenie funkcji otwierania i zamykania. Połączenie przewodu brązowo-czerwonego z zielonym w centrali alarmu umożliwia działanie funkcji zamykania. Zaleca się sprawdzenie poprawności działania siłowników centralnego zamka, gdyż ich niewłaściwe ustawienie może powodować zapętlanie się mechanizmu. Dodatkowo podano link do schematu elektrycznego jako pomoc w instalacji.
REKLAMA