logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

opel astra 1.6i gls 1992r-centrany zamek - autoalarm

Robikor 06 Cze 2005 21:08 2200 8
  • #1 1555332
    Robikor
    Poziom 11  
    W poprzednim poście prosiłem o pomc przy centralnym zamku ,i osiągnołem pół sukcesu ,zamek zamyka sie z pilota ale niestety niezamyka .Po podpięcu drugiego kabla zamek wykouje pełen cykl(zamyka i otwiera). Dostałem podpowiedz z kturej skożystałem , ale proszę o dalsze wskazówki. Niechcę ciąć reszty kabli ! Mam jeszcze jedno pytanie .Gdzie podłączyć czujnik otwierania drzwi ? Do oświetlenia przy suficie , czy morze topodłączyć do wyłącznika przy drzwiach?
  • Pomocny post
    #2 1558335
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 528
    zamien przewody sterujace jesli chodzi o podlaczenie to siwy przewod z wylacznika drzwi
  • #3 1570845
    Robikor
    Poziom 11  
    Zmieniałem te kable kilka razy ale za każdym razem efekt jest ten sam(wykonuje pełny cykl ,zamyka i otwiera) Niewiem czy to nie wina centralki alarmu?
  • Pomocny post
    #4 1572709
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 528
    a miemasz czasami podlaczonych dwoch silownikow sterujacych jesli tak to odlacz sterowanie od jednego i wtedy sprawdz
  • #5 1574984
    Robikor
    Poziom 11  
    Jestem laikiem i niewiem dokładnie oco chodzi. Podłączałem przewód brąz-biały i ten robi całe zamieszanie ale niewiem dlaczego? Niewiem co dalej robić ? Pomocy!!!
  • Pomocny post
    #6 1578430
    bubanet
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    musisz opuścić lub poniesc troche siłownik master(5 kabli). alarm otwiera zamek, ale siłownik master nie podnosi sie do konca i zamyka zamek
  • #7 1616577
    Pablo2381
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    sprawdź czy nie masz 2. kabli o tych samych kolorach , a kabelek od żarówek znajdziesz pod listwą progową ( szary ) jest ich kilka
  • #8 1618864
    Pablo2381
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    jesli zwarłeś kable białt z czarnym w centralce te od sterowania siłownikami to je rozłączi sprawdź jeszcze raz
  • #9 1936995
    krzys****
    Poziom 1  
    mialem podobny problem z centralnym zamkiem ale udalo mi sie to zrobic dwa przewody ktore wychodza z centralki alarmu musialem je zmostkowac i dopiero wpinalem sie do przewodow sterujacych cantralnym zamkiem bo jak nie mialem zmostkowanych przewodow z centalki alarmu to tez sie tak robilo ze zamykalo wynonywalo pelny cykl i zaraz otwieralo tylko niwiem czy to w kazdych tak jest cantralkach od alarmu czy tylko w tym co ja zakupilem i jeszcze jedno w tym alarmie moim musialem podlaczyc + zasilania centralnego na - zasilania cantralki alarmowej w razie kontaktu z emna podaje ci moj mail
    michmark(_at_)op.pl
    w razie co mozesz napisac pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji dotyczącej centralnego zamka w Opel Astra 1.6i GLS z 1992 roku poruszono problem nieprawidłowego działania zamka po podłączeniu alarmu samochodowego. Zamek zamyka się z pilota, ale natychmiast się otwiera, wykonując pełny cykl zamykania i otwierania. Sugerowano zamianę przewodów sterujących, zwłaszcza podłączenie szarego przewodu z wyłącznika drzwi. Wskazano również na możliwość podłączenia dwóch siłowników sterujących, co może powodować konflikt – zalecano odłączenie jednego z nich. Problem może wynikać z niewłaściwego działania siłownika master, który nie podnosi się do końca, co powoduje, że alarm otwiera zamek, ale siłownik nie zamyka go prawidłowo. Zwrócono uwagę na konieczność sprawdzenia, czy nie ma przewodów o tych samych kolorach oraz na poprawne rozłączenie kabli sterujących siłownikami w centrali alarmu. Jeden z użytkowników podzielił się doświadczeniem, że konieczne było zmostkowanie dwóch przewodów wychodzących z centralki alarmu przed podłączeniem do przewodów sterujących centralnym zamkiem, co rozwiązało problem pełnego cyklu zamykania i otwierania. Poruszono także pytanie o podłączenie czujnika otwierania drzwi – czy do oświetlenia sufitowego, czy do wyłącznika przy drzwiach, z sugestią wykorzystania przewodu szarego z wyłącznika drzwi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA