logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zablokować wiadomości na GG od konkretnego użytkownika na Windows?

danieloxx 08 Maj 2005 19:05 1617 7
REKLAMA
  • #1 1473549
    danieloxx
    Poziom 14  
    Siema. Trochę dziwne pytanie ale wydaje mi się realne. Otóż mam takiego natreta i cały czas gada z moją mamą na gg. Tacie się to nie podoba ale nie chce mamie nic blokować. Otóz miałem okzje dowiedzieć się, że chyba większość serwerów oferuje system "ban" , czyli zakładnie blokady i gościu nie może nic robić. Otóż chciałem coś takiego zrobić na własnym kompie pc. Czyli gość mamie pisze na gg ale mama nic nie widzi (sygnał nie dochodzi bo jest blokada wewnętrzna. Ta blokada w gg to trochę lipa bo usuwa kontakt z listy kontaktów i łatwo znów nawiązywać połączenia, bo można z tamtąd usunąc kontakt. Czy jest jakaś wewnątrz windowsa blokada sygnału, żeby cokolwiekj goścu chciał zrobić to ni mógł, np. za pomoca jego ip albo nazwą hosta. wiem, że coś takiego napewno istnieje więc jak ktoś znałby odpowiedź to dam przycsk "pomógł" na każdej odpowiedzi. Pozdrawiam :-)

Dodano po 3 [minuty]:

Sorry za błędy, ale mam jeszcze small pytanko do tego. Jak można odczytać, albo jakim programem, adres ip lub nazwęhosta z idącego sygnału np. jak gadam z gościem na gg to żeby mi pokazał nr. ip. Pozdro ;-)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1474505
    JarekD
    Poziom 12  
    Niewiem czy to się sprawdzi ale zawsze możesz wgrać jakiegoś firewalla na wina i po adresie IP go zablokować, ale to tyczy się połączeń p2p a nie przez serwer GG. A co do jego adresu IP to polecam inwigilatora z pakietu powerpack PGG: http://gg.wiadomosc.info/index.php?s=&mod=arts&rid=1896&code=rid
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1474776
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Nie zrobisz tego w ten sposób, wszystkie wiadomości od wszystkich ludzi przychodzą za pośrednictwem jednego z serwerów gadu. Możesz jedynie cichaczem zablokwać ten numer GG.
  • Pomocny post
    #4 1475185
    elektronik321
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    wywalic nr gg zainstalowac power gg tam jest opcja ignorant włączyc ja i wszystkie osoby z pozalisty nie beda mogły nic napisac zadnych znaczków blokowania nie bedzie i głowa spokojna jak mama nie zna sie na power gg to śpisz spokojnie
  • REKLAMA
  • #5 1477579
    danieloxx
    Poziom 14  
    thx chłopaki. A może jakiś windowsowy progs do ip co? (windowsowy = nie gg)
  • REKLAMA
  • #6 1478111
    elektronik321
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    ip hmmm serwerów gg jest bodajze 6 i jak zablokujesz serwy fajerłolem ;P to wogle odetniesz gg od kompa wiec zostaje tylko blokada konkretnych numerów na gg
  • #8 1478287
    longines
    Poziom 26  
    Ocena: 38
    mcz1 napisał:
    Może zhakuj Mamy hasło, podszyj się kiedyś pod nią, dowiedz się gdzie gość mieszka i wyślij odpowiednią ekipę:)

Albo jeszcze lepiej, podszyj się pod mamę i ... pozamiataj ;-) Obejdzie się bez rękoczynów, a facet zgłupieje ;-)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem blokowania wiadomości na komunikatorze Gadu-Gadu (GG) od konkretnego użytkownika na komputerze z systemem Windows. Standardowa blokada w GG usuwa kontakt z listy, co umożliwia łatwe ponowne nawiązanie połączenia. Propozycje rozwiązań obejmują użycie zewnętrznych programów, takich jak Power GG z funkcją "ignorant", która blokuje wiadomości od nieznajomych bez usuwania kontaktów. Próby blokowania połączeń na poziomie IP są nieskuteczne, ponieważ komunikacja odbywa się przez serwery GG, a zablokowanie ich adresów IP odcina cały dostęp do GG. Sugerowano także użycie firewalla do blokowania adresów IP, jednak dotyczy to głównie połączeń P2P, a nie serwerowych. Nie istnieje natywna funkcja Windows umożliwiająca blokadę wiadomości GG na podstawie IP lub nazwy hosta. Wskazano, że jedyną skuteczną metodą jest blokada numeru GG lub korzystanie z funkcji ignorowania w dedykowanych programach GG.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA