logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić poziom naładowania baterii w MP3 Manta MM269C?

Pomysłowy 14 Gru 2014 21:33 10677 6
REKLAMA
  • #1 14223372
    Pomysłowy
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Cześć!
    Słuchajcie po długiej przerwie (przez moją głupotę) wracam na forum trochę mądrzejszy. Posiadam następujący kłopot i proszę o pomoc w jego rozwiązaniu:
    Byłem wczoraj na zakupach i kupiłem sobie MP3 w sklepie Media Markt. Jest to MP3 Manta MM269C. Niby wszystko fajnie, aczkolwiek na opakowaniu piszę coś takiego: "Wszystkie porady, instrukcje, certyfikaty oraz dostępowe informacje do sprzętu MANTA dostępne na TUTAJ LINK", a że kochany Pomysłowy odpakował pudełko i nie było instrukcji w środku wszedł na stronę i zaczął szukać modelu swojej MP3-ujki. Okazało się, że coś takiego nie istnieje na ich stronie. Wujek Google znalazł mi tylko model MM269 (którego także tam nie ma.) no super po godzinie szukania nie znalazłem tego czego szukałem. Szukałem instrukcji jak sprawdzić stan naładowania baterii i jak ją obsługiwać. Z tym jak ją obsługiwać już sobie poradziłem (tak mniej/więcej). Niestety nie mogę znaleźć jak sprawdzić pojemność jej baterii ani jak ją naładować. Ładowałem ją 3 godziny rozładowała się po 1 godzinie. Bardzo was proszę pomóżcie mi się dowiedzieć wszystkich informacji o jej ładowaniu. To znaczy ile, jak itp.. Naprawdę nie mogłem tego znaleźć więc zwracam się do was drodzy forumowicze o pomoc. Dodam jeszcze, że jestem bardzo początkujący z elektroniki i nie wiem jak zrobić niektóre rzeczy. Mam nadzieję, że wszystko dokładnie opisałem i będziecie wiedzieli o co mi chodzi. (Jeśli nie powiedzcie - poprawię to.)

Dodaję tu jeszcze zdjęcia tej Mp3:
    (Przepraszam za słabą jakość)

EDIT:
    Temat dalej nie rozwiązany. Jak ktoś ma jakiś pomysł może się wypowiedzieć.
    Załączniki:
    • Jak sprawdzić poziom naładowania baterii w MP3 Manta MM269C? DSC00016.jpg (316.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak sprawdzić poziom naładowania baterii w MP3 Manta MM269C? DSC00014.jpg (220.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak sprawdzić poziom naładowania baterii w MP3 Manta MM269C? DSC00012.jpg (234.89 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak sprawdzić poziom naładowania baterii w MP3 Manta MM269C? DSC00011.jpg (216.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak sprawdzić poziom naładowania baterii w MP3 Manta MM269C? DSC00013.jpg (163.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14478619
    wodeck
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Poradziłes sobie z tym? Jak to w ogóle załączyć? :)
  • REKLAMA
  • #3 14478910
    misterbociek
    Poziom 21  
    Ocena: 120
    Podpinasz pod ładowarkę i się ładuje, proste. Kupiłeś jakieś gówienko za parę groszy więc się nie dziw. Jak możesz rozkręcić to i sprawdzić jakie ogniwo siedzi w środku
  • REKLAMA
  • #4 14479049
    zxelwro800
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Nowy player mp3 i po godzinie pada bateria? Wkrecili ci jakis ze zwrotu na pewno albo chinska podrobe. Do sprzetu musi byc dolaczona instrukcja, bo takie jest prawo konsumenckie. I tam musi pisac jak sie to laduje. Powinien miec akumulator w srodku zabezpieczenie przed przeladowaniem i indykator pelnego naladowania, ale watpie w to. Jak przeladujesz to bateria specznieje i rozsadzi obudowe albo padnie, w najgorszym wypadku moze sie zapalic i smierdziec. To wszystko to wady produktu.

Oddaj ten zlom z powrotem jak najpredzej, nie daj sie robic w balona tym zlodziejom.
  • #5 14481470
    wodeck
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Na użytek własny mam dużo lepszy sprzęt, to gówienko kupiłem aby na siłowni podłączyć do starej wieży.
    Ale tu żadnej instrukcji co i jak, niby dioda świeci a muzyki ani słychu ani widu ;)
  • Pomocny post
    #6 14483231
    _jta_
    Specjalista elektronik
    Ocena: 4199
    Jeśli bateria nie była używana, ma prawo mieć zmniejszoną pojemność - po 2-3 cyklach powinna mieć zbliżoną do normalnej, jeśli nie ma, to należy uznać, że sprzęt jest wadliwy. Osobna sprawa, że instrukcja też powinna być - w tej sprawie trzeba się zwrócić do sprzedawcy i zażyczyć sobie instrukcji - ma obowiązek dać.
  • REKLAMA
  • #7 15736707
    Pomysłowy
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Nie ma to jak zapomnieć o forum i przeszukiwać internet, w związku z nowym problemem i znaleźć swój własny wpis. :o No nic dziękuje wszystkim za pomoc :D

Przyznam, że to urządzonko służy mi teraz jako karta dźwiękowa do laptopa :P Więc tak. Dzięki trochę spóźnione bo, aż o rok :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat sprawdzenia poziomu naładowania baterii w odtwarzaczu MP3 Manta MM269C, który kupił w Media Markt. Po rozpakowaniu okazało się, że nie ma instrukcji obsługi, a na stronie producenta brak jest informacji o tym modelu. Użytkownicy forum sugerują, że urządzenie może być wadliwe, a brak instrukcji narusza prawo konsumenckie. Wskazują również, że bateria powinna mieć zabezpieczenie przed przeładowaniem oraz diodę sygnalizującą pełne naładowanie. W przypadku problemów z pojemnością baterii, zaleca się kontakt ze sprzedawcą w celu uzyskania instrukcji. Użytkownik na końcu informuje, że odtwarzacz służy mu teraz jako karta dźwiękowa do laptopa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA