logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

polonez caro \ gaznik \benzyna+gaz\proszę o radę.

09 Maj 2005 11:01 1801 9
REKLAMA
  • #1 1475457
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 1475630
    kosarally
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Może swiece.
    Jeśli masz zapłon elektroniczny to przewodu dochodzace do aparatu zapłonowego lubią pękać, w wyniku poruszania sie przyspieszacza. Znam to z autopsji.
  • REKLAMA
  • #3 1475724
    jazz96
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Sprawdź luzy zaworowe. Powinno ustąpić po wyregulowaniu. Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 1480303
    Adam700
    Poziom 22  
    Ocena: 61
    panowie, gdzies jest przebicie pradu, sprawdzic przewody WN, zaplon, przerywacz i swiece rzecz jasna
  • #5 1485309
    pan_kotek
    Poziom 20  
    Ocena: 114
    regulacja zaworów nikomu nigdy nie zaszkodzila,tymbardziej jeżeli autko jeździ na gazie,ja w 125(silnik Polonez) miałem słaby styk zasilana owego modułu ale przy samej stacyjce,podobne objawy ale wyszło gdy coś dotykałem i w końcu kabelek całkiem się urwał
  • #6 1485345
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 469
    Miałem takie objawy w moim poldku gdy moduł elektroniczny zapłonu się psuł , a drugim razem gdy moduł miał słabe połączenie z masą .
  • #7 1538057
    siemka
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    przyczyną najprawdopodobniej jest zielony kabelek (ten od rozdzielacza zapłonu do modułu zapłonowego)
  • REKLAMA
  • #8 1594705
    tomj81
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    to moze byc tylko słaba masa poluzowany przewód moze lekko naderwany ja mialem podobne objawy....owocnego szukania...
  • #9 1851702
    RZYMIAN In
    Poziom 2  
    a ja was zastrzele ztarty aparat zapłonowy na osi lub olbrzymie luzy n tej osi, jak darde to przesmarowac a jak nie to szrot lub nowy . ja na moim zjechałem uwaga na cyferki 500000 i jak wiem to lata nadal.

Podsumowanie tematu

✨ W samochodzie Polonez Caro występują przerwy i szarpnięcia podczas jazdy zarówno na benzynie, jak i na gazie. Przyczyną mogą być uszkodzone świece zapłonowe, pękające przewody wysokiego napięcia (WN), przebicia prądu, luzy zaworowe wymagające regulacji, słabe połączenia masy lub uszkodzony moduł zapłonowy. Szczególną uwagę zwrócono na zielony przewód łączący rozdzielacz zapłonu z modułem zapłonowym oraz na zużyty aparat zapłonowy na osi, który może wymagać smarowania lub wymiany. Zalecane jest sprawdzenie i regulacja luzów zaworowych, kontrola przewodów WN, modułu zapłonowego, połączeń masy oraz stanu aparatu zapłonowego, co może wyeliminować szarpnięcia i przerwy w obrotach silnika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA