Witajcie
Mam 3 szt. wiekowych HP Compaq Evo N610c 2GHz i 1GB RAM.
Zakupiłem Adaptery: SD to 2.5" IDE ATA Converter Adapter Secure Digital 44, by wstawić "pseudo SSD" z microSD 32GB jako dysk Twardy HDD.
Problem.. chyba moja nieudolność. Ha... posłuchajcie..
Chcę mieć zawsze 2 partycje na tych "HDD" z SD.
1. Instaluję Win 7 SP1, są obie partycje i jest OK. NTFS na wszystkich partycjach.
Instalując całość przygotowałem dysk jako 100MB jako zarezerwowana dla systemu. partycja C - systemowa, partycja D - jako reszta na Dane różne i bezpieczeństwa, np *.gho
2. Instaluję Windows 98SE, są obie partycje i jest OK. FAT32 na obu partycjach.
Instalację zacząłem instalatorem i poprzez FDISK podzieliłem "HDD" z SD na 10GB jako partycja C - z systemem i reszta jako partycja D - na dane różne.
3. Instaluję natomiast Windows XP Professional z SP2 i już jest żle.
Instalację zaczynam od próby partycjonowania poprzez system i instalator za każdym razem widzi TYLKO 8GB i reszty nie widzi!
System zainstalować się da, pracuje ale co z resztą?
Próbowałem Fat32, NTFS, próbowałem nałożyć XP na Win9SE, próbowałem po instalacji XP i próbować odnaleźć tą resztę przez programy partycjonujące- jak stworzyłem partycję z reszty, to nie da się uruchomić systemu od początku, więc PUDŁO! Stosowałem różne XP Pro z SP3 - Pudło!
Jak na złość moje programy pracują dobrze TYLKO na XP a tu ZONK.
Co robię nie tak? Jak z tego wyjść?
Mam 3 szt. wiekowych HP Compaq Evo N610c 2GHz i 1GB RAM.
Zakupiłem Adaptery: SD to 2.5" IDE ATA Converter Adapter Secure Digital 44, by wstawić "pseudo SSD" z microSD 32GB jako dysk Twardy HDD.
Problem.. chyba moja nieudolność. Ha... posłuchajcie..
Chcę mieć zawsze 2 partycje na tych "HDD" z SD.
1. Instaluję Win 7 SP1, są obie partycje i jest OK. NTFS na wszystkich partycjach.
Instalując całość przygotowałem dysk jako 100MB jako zarezerwowana dla systemu. partycja C - systemowa, partycja D - jako reszta na Dane różne i bezpieczeństwa, np *.gho
2. Instaluję Windows 98SE, są obie partycje i jest OK. FAT32 na obu partycjach.
Instalację zacząłem instalatorem i poprzez FDISK podzieliłem "HDD" z SD na 10GB jako partycja C - z systemem i reszta jako partycja D - na dane różne.
3. Instaluję natomiast Windows XP Professional z SP2 i już jest żle.
Instalację zaczynam od próby partycjonowania poprzez system i instalator za każdym razem widzi TYLKO 8GB i reszty nie widzi!
System zainstalować się da, pracuje ale co z resztą?
Próbowałem Fat32, NTFS, próbowałem nałożyć XP na Win9SE, próbowałem po instalacji XP i próbować odnaleźć tą resztę przez programy partycjonujące- jak stworzyłem partycję z reszty, to nie da się uruchomić systemu od początku, więc PUDŁO! Stosowałem różne XP Pro z SP3 - Pudło!
Jak na złość moje programy pracują dobrze TYLKO na XP a tu ZONK.
Co robię nie tak? Jak z tego wyjść?