logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bizhub c253 - nieprawidłowe rozpoznawanie formatu papieru A4, pokazuje 8x11

Kulttt 22 Gru 2014 21:31 1974 3
REKLAMA
  • #1 14247188
    Kulttt
    Poziom 2  
    Witam mam problem z bizhubem c253 a mianowicie nie rozpoznaje formatu papieru a4 pojawia się tylko jakiś dziwny format 8#11 czy coś podobnego. Dodam że problem dotyczy zarówno podajnika jak i szyby. Zmieniłem format z cali na meryczne ale to nic nie pomogło. Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem. Z góry dzięki za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 14247688
    pw1085
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Zobacz może co jest ustawione w zakładce System 1/Marketing Area, powinno być na Europe
  • REKLAMA
  • #3 14248037
    Kulttt
    Poziom 2  
    W kodach jest zaznaczona Europa.
  • #4 14252852
    piwos
    Poziom 24  
    Ocena: 210
    Kulttt napisał:
    Witam mam problem z bizhubem c253 a mianowicie nie rozpoznaje formatu papieru a4 pojawia się tylko jakiś dziwny format 8#11 czy coś podobnego. Dodam że problem dotyczy zarówno podajnika jak i szyby. Zmieniłem format z cali na meryczne ale to nic nie pomogło. Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem. Z góry dzięki za podpowiedzi.

Po wysunięciu szuflady: niebieski klocek przestaw na w inną pozycję, ogranicznik papieru sparowany (jedna całość) z długą szyną pod tylnym spodem szuflady przegięty za bardzo w dół w lub górę (pewnie w dół)
    Cześć
REKLAMA