logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wertykalna mysz do grania i pracy - opinie i rekomendacje

komandor64 25 Gru 2014 18:54 2208 6
REKLAMA
  • #1 14254649
    komandor64
    Poziom 25  
    Ocena: 80
    Wesołych Świąt Koledzy :)

Mam problem z wyborem nowej myszki. Dotychczas używam Microsoft 700 i myszy z zestawu. Jednak po dłuższym czasie pracy czy też grania odczuwam dyskomfort - ból nadgarstka, uczucie "cięrpnięcia" dłoni. Pożyczyłem od znajomego trackball`a (zresztą całkiem dobrego - Logitecha M570). Jeśli chodzi o normalną pracę to jest całkiem ok i idzie się przyzwyczaić do "dziwnego" sterowania ;). Niestety w grach jest porażka. I czuję, że nie uda mi się dostosować pracy na trackball`u do grania.
    Poszukując innego rozwiązania trafiłem na myszy wertykalne. Wydaje mi się, że ułożenie dłoni jest dużo bardziej naturalne i odciąży to mocno dłoń.
    Czy ktoś z Kolegów używa takiego wynalazku i mógłby się podzielić opinią o nim :)?
  • REKLAMA
  • #2 14257254
    yozka1
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Wątpie czy mysz do pracy nadaje się dla gracza ale.... Kupiłem dla syna (14) mysz dla gracza jako, że jak większość spędza cały swój czas przy komputerze o taką:

A4Tech Bloody Terminator TL8 AVAGO 9800 Armor Feet

uważam, że jest niesamowita sam próbowałem pare godzin w cs`a i powiem szczerze to nie to co kiedyś.
    Wertykalna mysz do grania i pracy - opinie i rekomendacje
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14265907
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 14265981
    michal7778
    Poziom 29  
    Ocena: 66
    Podaj przede wszystkim ile chcesz wydać na mysz. Poza tym, większość myszy dla graczy zapewnia dużą wygodę użytkowania, powinny ci wiec odpowiadać. Przed zakupem zawsze warto przymierzyć mysz do ręki.
  • #7 14266313
    michal7778
    Poziom 29  
    Ocena: 66
    G502 ma podobno jeden z najlepszych sensorów na rynku, dobra mysz ale niestety droga.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje nowej myszy, ponieważ odczuwa dyskomfort w nadgarstku podczas pracy i grania. Po przetestowaniu trackballa Logitech M570, który nie sprawdził się w grach, rozważa zakup myszy wertykalnej. W odpowiedziach pojawiają się różne rekomendacje, w tym mysz A4Tech Bloody Terminator TL8, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0, SteelSeries Rival oraz Logitech G502 Proteus, która jest chwalona za wygodę i jakość sensora, ale jest stosunkowo droga. Użytkownicy podkreślają znaczenie przymierzenia myszy przed zakupem oraz dostosowania budżetu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA