logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech G5 - czy warto kupić do codziennego użytku? Alternatywy?

ddmar 23 Cze 2006 14:59 1351 8
REKLAMA
  • #1 2756545
    ddmar
    Poziom 13  
    Witam. Mam zamiar kupić tą myszke ale nie wiem czy niejest za dobra do moich zastosowań. Do szału doprowadza mnie już kulkowa, a lipnego optyka za 50zł niechce kupować. Najważniejsze jest żeby miała ergonomiczny kształt dopasowany do ręki. Jeśli macie inne propozycje to piszcie. Pozdro.
  • REKLAMA
  • #2 2756723
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1106
    Idź do sklepu,przymierz do ręki i weź tą która ci najlepiej leży.
  • #3 2756753
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6471
    To zależy jakie są te twoje zastosowania... ja mam A4Tech OP-620 i nie narzekam a kosztował chyba 25zł...
  • REKLAMA
  • #4 2756923
    ddmar
    Poziom 13  
    Dzięki za pomoc :/ Rzadko gram, ale jak już to potrzebuje coś co szybko reaguje. Niewiem poprostu czy ta myszka niejest dla "zawodowych" graczy i czy wykorzystam jej możliwości... Po co w niej te ciężarki? Prosze o konkretne linki ew. modele myszek które polecacie..
  • REKLAMA
  • #6 2757169
    manujlo
    Poziom 14  
    Myszk wyzej to laczej dla kogos kto gra w CS ... ja sadze ze jakis tani optyk (ktory ci dobrz lezy) + dobra podkladka
  • #7 2757622
    ddmar
    Poziom 13  
    Nie ciągnie mnie do myszy firm innych niż M$ i Logitech .. Niewiem czemu ale jakoś tak :) Kolega ma IntelliMouse Explorer 3.0 USB z Microsoftu już 2 lata i jest zadowolony i mnie ona sie też podoba, teraz nie można jej już dostać a z tej samej serii ale z numerkiem 4.0 już nie leży mi tak w ręce jak tamta.
  • REKLAMA
  • #8 2757658
    tomek-o
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Ja polecę może A4techa X-750F. Bardzo tania myszka laserowa (ok. 75zł), bardzo dokładna, wygodna (poza może mocno brudzącym się, błyszczącym plastikiem). Ja używałem tylko myszek Logitecha i A4techa, przy czym na Logitechu już się zawiodłem (dwie myszki po ok. 2 latach niezbyt intensywnego użytkowania po prostu zaczęły "uciekać"), a A4techy chodzą rewelacyjnie.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zakupu myszy Logitech G5 do codziennego użytku, z naciskiem na ergonomię i szybkość reakcji, szczególnie przy okazjonalnym graniu. Użytkownik zastanawia się, czy G5 nie jest zbyt zaawansowana do jego potrzeb oraz jakie są alternatywy. Porady sugerują przymierzenie myszy w sklepie, gdyż komfort użytkowania jest subiektywny. Wskazano tańsze modele, takie jak A4Tech OP-620 i A4Tech X-750F, które cechują się dobrą precyzją i wygodą, choć plastik może się szybko brudzić. Wspomniano również o Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 USB jako ergonomicznej i trwałej opcji, choć trudno ją obecnie dostać. Logitech MX518 jest wymieniana jako tańsza, podobna alternatywa do G5, ceniona za wysoką rozdzielczość (1600 dpi) i legendarną reputację. Ciężarki w G5 są przeznaczone do regulacji wagi myszy, co może być zbędne dla użytkowników niegrających profesjonalnie. Ogólnie rekomendacje podkreślają indywidualne dopasowanie kształtu i preferencje dotyczące marki, z naciskiem na ergonomię i jakość sensora optycznego lub laserowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA