logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor FLATRON 775FT LG 17' samoczynnie się wyłącza i włącza po chwili

MaDzIa206 10 Maj 2005 12:07 1845 8
REKLAMA
  • #1 1479025
    MaDzIa206
    Poziom 2  
    Mam problem... mój monitor ma około 3-4lata.. do tej pory niesprawiał problemów.. ale od jakiegoś czasu zaraz po włączeniu lub niedługim czasie od włączenia, wyłącza sie na 15 sekund i sam włącza.. lub od czasu do czasu tylko mignie... Chłopak powiedział iż może to być wina karty graficznej.. szukałam na forum i są też podobne problemy, ale nie takie jak mój.. Proszę o pomoc ..
  • REKLAMA
  • #2 1479246
    dariuszm2
    Poziom 34  
    Ocena: 69
    Cześć.
    Po pierwsze to do poprawienia "zimne luty", po drugie kabel sygnałowy - to na początek - ale częsta przyczyna dziwnego zachowania.
    Pozdrawiam.
  • #3 1480280
    MaDzIa206
    Poziom 2  
    No ale własnie, przepraszam, zapomnialam dodac ze kiedy wylaczy sie tak sam na te 15sekund to wtedy jak wejde na pasek "start" to mam czarne wszystko i trzeba najechac myszka zeby dopiero pojawilo sie to co ma sie pojawic... dlatego wydaje mi sie ze bardziej chodzi o grafike tzn o karte graficzna niz o sam monitor...
  • REKLAMA
  • #4 1480559
    Connor MacLeod
    Spec od monitorów
    Ocena: 38
    Wygląda mi to na problem z kartą. Czy karta nie jest podkręcona? Taki efekt daje przetaktowanie/przegrzanie pamięci na karcie.
  • REKLAMA
  • #5 1481543
    Mmateusz
    Poziom 11  
    Podzielam zdanie connora , napisz co to za karta ..
  • #6 1481563
    dariuszm2
    Poziom 34  
    Cześć.
    Co za problem sprawdzić czy z karty idą imp. H i V w czasie usterki.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 1481592
    Connor MacLeod
    Spec od monitorów
    Ocena: 38
    Same impulsy jeszcze nic nie znaczą. Zauważ, że MaDzIa206 pisze, iż po najechaniu myszką na start ma czarne pola. Zatem sama widoczność kursora myszki oznacza, że to nie problem monitora tylko kartygraficznej lub komputera.
  • #8 1481600
    dariuszm2
    Poziom 34  
    Cześć.
    To uważam, że to inny problem (właśnie karty - a może zawirusowanego kompa). Jednak samo wyłączanie monitora sugeruje uszkodzenie na płycie monitora (chyba, że opis objawu jest niejednoznaczny).
    Pozdrawiam.
    ps.
    Ale to wszystko trzeba sprawdzić.
  • #9 1482260
    MaDzIa206
    Poziom 2  
    No wiec wirusa napewno niemam bo sprawdzam dosc czesto i to nawet dzisiaj... wiec to odpada.
    Co do karty to jest to karta geforce 2mx i jest niepodkręcona

Podsumowanie tematu

✨ Monitor LG FLATRON 775FT 17" samoczynnie wyłącza się na około 15 sekund po włączeniu, a następnie ponownie włącza. Objawom towarzyszy czarny ekran na pasku start po wyłączeniu, który pojawia się dopiero po najechaniu kursorem myszy, co sugeruje problem z kartą graficzną lub komputerem, a nie z monitorem. Podejrzewane przyczyny to uszkodzone "zimne luty" na płycie monitora lub problemy z kartą graficzną, zwłaszcza przegrzanie lub przetaktowanie pamięci. Użytkownik potwierdził, że karta graficzna to GeForce 2 MX, która nie jest podkręcona, a komputer jest wolny od wirusów. Zalecane jest sprawdzenie sygnałów impulsów H i V z karty graficznej oraz diagnostyka płyty monitora i karty graficznej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA