Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wykrywacz metali Garrett EuroACE vs. Prospector 2 vs. 2 x Teknetics

kopawel 29 Dec 2014 22:57 2313 7
    kopawel
    Level 14  
    Garrett EuroACE vs. Prospector 2 vs. Minelab X-Terra 305 vs. Teknetics co kupić ??
    Witam. Poszukuje detektora dla początkującego. Byłby to mój pierwszy sprzęt. Chciałbym sprawdzić czy w moim domu który właśnie remontuje, magazynkach oraz na działce nie znajdują się jakieś skarby. Znalazłem kilka detektorów na allegro którymi jestem zainteresowany i szczerze mówiąc nie wiem co kupić. budżet do 1200 zł chyba będzie ok.
    GARRETT EuroACE 1199zł
    Armand Prospector 2 1000zł
    TEKNETICS EuroTek PRO 11"DD 1207zł z wymieniona cewką na 11''
    TEKNETICS DELTA 4000 1179zł cewka 8''

Znajomy mówił mi także o Minelab X-TERRA 305
    Trochę droższy ale nie wiem czy jest sens dopłacać.
    Lub ewentualnie coś lepszego w podobnych cenach ? Chciałbym zamówić detektor jeszcze dziś żeby doszedł mi kurierem do Sylwestra.
    Dzięki za pomoc. Paweł.
    Oprysk Stonki
    Level 29  
    Minelab to inna klasa. Wybrał bym Delta 4000 albo poszukał White's spectrum XLT z używki.
    kopawel
    Level 14  
    Szczerze to wole coś z nowych...zawsze ta gwarancja jest. Podałbym jeszcze linki do alledrogo ale na tym forum nie można.
    Oprysk Stonki
    Level 29  
    Jak połamiesz albo zamoczysz piszczałę to gwarancja na co ci? Bo tak prawdę powiedziawszy poza usterkami mechanicznymi nie ma prawa nic się stać.
    Darz dół.
    kopawel
    Level 14  
    Jak na pierwszy detektor lepiej kupić z '''kwadracikami'' czy z liczbami ? Ma to w ogóle jakieś znaczenie jeżeli chodzi o dokładność ?
    Oprysk Stonki
    Level 29  
    Jak na pierwszy detektor to kup kanara (ACE150). Tani jest. Albo połkniesz bakcyla albo nie. I zona. O, to jest przeszkoda. Bo nagle okaże się, że w teren cię nie puści. I nici z hobby!
    kopawel
    Level 14  
    Chciałbym od razu mieć coś lepszego...więcej znajdę to pewniej się wciągnę.
    Tylko nie wiem jak z tym wyświetlaczem jest. Co bardziej czytelne w tych modelach jest ?
    Madrik
    moderator of Robotics
    Jak już to bierz polskiego Armanda. Deluxe w porównaniu z popularnymi "kanarkami", które przy Armandach wypadają bladziutko.

Polska jest najlepszym producentem ręcznych wykrywaczy metali na świecie. Poza tym, przecież to nasz wynalazek. Nasi wynalazcy podarowali go aliantom zachodnim w czasie II WŚ, bez honorarium. Ale jak dotąd Polska jest nadal liderem dziedziny.
    Żadne zachodnie, czy skośne wynalazki się nie umywają do naszych.
    Fakt może mało znany, ale potwierdza tezę, że cudze się chwali a swojego nie zna.

Przejrzyj ofertę "Armand Metal Detectors" - to jedna z najlepszych polskich firm i mają ofertę na każdą kieszeń. http://www.armand.pl/

Oprócz niej jest jeszcze kilku producentów trzymających wysoki poziom.
    Ich ofertę także warto poznać.
    I warto wesprzeć nasze firmy, a nie cudze. :)