logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica AWSN10DA - Piszczy podczas wchodzenia na wysokie obroty

czmiggler 31 Gru 2014 20:55 2430 3
REKLAMA
  • #1 14276438
    czmiggler
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Wracamy do mojej pralki :)
    Pralka wczoraj podczas wchodzenia na obroty strasznie zaczeka piszczeć.
    Pisk niemiłosierny ni to odgłos TU154, odkurzacza i bo ja wiem starego, konającego osła.

Rozkręciłem, poruszałem bębnem i jest okej - podczas wymiany łożysk nasmarowałem wszystko totalnie - także też raczej nie to. Ale podczas sprawdzania - poruszanie bębnem góra/dół (nie okręcanie) powoduje pisk. Wydaje mi się, że to lewy amortyzator (ten pojedynczy od strony silnika). Czy to możliwe, że podczas wymiany łożysk i wyciągania bębna mogłem go spieprzyć? Bęben do demontażu wyciągnąłem, potem włożyłem na swoje miejsce bez żadnych oporów. Może powinienem coś docisnąć - może powinien "wskoczyć" na swoje miejsce? Jak wasze doświadczenia? Coraz mniej mi się to podoba :)
  • REKLAMA
  • #2 14276696
    zbyszeks0
    Specjalista AGD
    Ocena: 239
    Podejrzewam że nie nasmarowałeś simeringu uszczelniającego.Powinieneś również posmarować oś bębna.
  • REKLAMA
  • #3 18916424
    leszelka
    Poziom 16  
    Ocena: 72
    Podejrzewam ze to była wina owego amortyzatora. Można go wymienić.
  • #4 18918295
    Gobro
    Poziom 31  
    Ocena: 503
    Amortyzator można sprawdzić naciskając na zbiornik w okolicy szufladki na proszek. Gdy tam naciśniesz i będzie piszczeć to amortyzator do wymiany. Jeżeli piszczy przy obrotach bębna to krzyżak bębna do wymiany.
REKLAMA