logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uszczelnić zaworki niskie w pompie Pilmet P60?

trekk 05 Sty 2015 17:41 2250 2
REKLAMA
  • #1 14295644
    trekk
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Koledzy, czy ktoś ma pomysł na uszczelnienie zaworków niskich w pompie pilmet p60?
    Wiem że oryginalnie nie ma żadnych uszczelek Jak uszczelnić zaworki niskie w pompie Pilmet P60?. Obydwie pompy przeciekają z okolic zaworków po demontażu korpusu.
  • REKLAMA
  • #2 14295663
    ftp.kowal
    Poziom 36  
    Ocena: 1832
    Wyczyść dobrze gniazda. Dodatkowo otwory szpilek żeby wszystko ładnie pasowało i musi trzymać
  • #3 14295858
    trekk
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Trochę poczyściłem. Zastanawiam się czy oryginalna czarna farba nie stanowi uszczelnienia zaworków - jest miękka i widać w niej ślady po zaworkach. U mnie na powierzchni poziomej głowicy i kolektora, nie ma farby tylko jest sam metal + trochę brudu do wyczyszczenia.
    Wiem że w nowych pompach nie potrzeba nic czyścić ani uszczelniać - wszystko jest dobrze spasowane. Ja niestety mam pompy używane.
    Zastanawia mnie czerwona substancja w jednym z gniazd zaworka (kolektor, prawy dolny zaworek), zdjęcie z innego wątku
    Jak uszczelnić zaworki niskie w pompie Pilmet P60?. Wygląda to na jakieś mazidło uszczelniające.
REKLAMA