logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

oprskiwacz pilmet - pompa nie zasysa wody ze zbiornika

kkkkkkkkaczor 15 Lip 2014 21:24 6369 5
REKLAMA
  • #1 13799633
    kkkkkkkkaczor
    Poziom 2  
    Ocena: 20
    Błagam o pomoc . Opryskiwacz działał prawidłowo przez całą wiosnę , ostatnio go podczepiłem i przestał dawać ciśnienie . Rozkręcilem pompe i wymieniłem tą górną gumę a zaworki dziłają prawidłowo. dziś po założeniu pompy do opryskiwacza zrobiłem próbę i rence mi opadły nie zasysa wody ze zbiornika ( a wlałem ok 60 litrów ) co to za przyczyna???????
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 13802175
    jasiek1122
    Poziom 21  
    Ocena: 366
    Mało wody w opryskiwaczu, naprawdę to nie jest żart, dolej do połowy zbiornika i powinno hulać. :D
  • REKLAMA
  • #4 13804101
    kkkkkkkkaczor
    Poziom 2  
    Ocena: 20
    Faktycznie zalałem do pełna i opryskiwacz działa. Za parę dni w pole dosuszać zboże i żniwa.
  • REKLAMA
  • #5 13807421
    greenktos
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Witam. Kontynuując wątek pomp pilmetu mam pytanie dotyczące głowicy nowego typu, mianowicie czy takową można połączyć z głowicą starego typu? Przy skręcaniu użyłem zbyt dużo siły i głowica pękła... :oops: Czy czeka mnie zakup obu głowic (starego typu nie mogę nigdzie znaleźć)?
    Moja pompa to P60.
  • #6 13808277
    jasiek1122
    Poziom 21  
    Ocena: 366
    Jak najbardziej nowy typ głowicy nada się do starej pompy, ale starego typu głowic jest multum, poszukaj dobrze, nie trzeba wymieniać obu chyba ,że druga tej uległa pęknięciu. :cry:
REKLAMA