logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić Siemens C35 po błędnym wgraniu EEPROM?

lukasz4891 11 Maj 2005 14:21 1403 10
REKLAMA
  • #1 1482570
    lukasz4891
    Poziom 11  
    Witam

Zajalem sie wczoraj sciaganiem simlocka ale w polowie sciagania telefon stracil lacznosc z komputerem i pojawil sie czarny kwadracik probowalem naprawic x35 flaszherem ale nic nie pomoglo nie bylo komunikacji a jak byla to sie nie ruszal sie pasek postepu zgrywania, wiec sprobowalem freia v10 i dalo sie wgrywac flashe niestety wgralem zamiast na firmwire to na eeprom i telefon po tym manewrze nie wlancza sie od tamtej pory, pomocy!!! Co mam zrobic? Szukalem na stronach eepromu ale nigdzie nie znalazlem ma ktos moze do podrzucenia ? Soft przed wgrywaniem mialem v18 nie znam numeru IMEI nie pisze na obudowie a telefon milczy wiec niesprawdze.
    Prosze o wrzucenie na inny serwer jesli plik bylby wiekszy niz 60 kb bo nie bede mogl zgrac z elektrody za mal ptk.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1482580
    chemik_16
    Poziom 27  
    Ocena: 128
    Oto eprom naprawczy :)
    Załączniki:
    • C35_16_18_eeprom.zip (35.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1482610
    lukasz4891
    Poziom 11  
    Wow to byla szybka odpowiedz :D a ktorego uzyc najlepiej ?? bo z tym telefonem i flaszowaniem to od niedawna mam doczynienia czytaj od wczoraj :/
  • #4 1482623
    chemik_16
    Poziom 27  
    Chodzi ci o eprom czy o program :)
    Jak eprom to v18eep ale możesz spr inne :)
    gożej ju nie będzie :P
    freia powinno pójść :)
  • REKLAMA
  • #5 1482856
    lukasz4891
    Poziom 11  
    Wywala mi taki blad:

TTY_OpenCOMPort : opening COM1
    COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
    COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
    COMM_LoadBoots : phone is powered on
    COMM_SendBoot : boot file is not accepted

Czy to moze byc wina kabla ? A jesli nie kabel to co .
  • #6 1482919
    chemik_16
    Poziom 27  
    spr innym progiem :)
  • REKLAMA
  • #8 1483386
    Patol
    Poziom 22  
    Ocena: 27
    Postępuj wg opisu co podał DAREX100 a jeśli telefon nie reagowałby na czerwoną słuchawkę to zrób kabel auto ignition tzn podłącz do 1 pinu we wtyczce kabelek i gdy program poprosi wciśniecie power dotkniesz tym kablem do +5V program zaskoczy.
    Pozdrawiam
  • #9 1485581
    lukasz4891
    Poziom 11  
    Darexx a moglbys opisac jeszcze raz krok po kroku co mam zrobic??

Probowalem tym flasherem ale u mnie na xp niedziala wlanczam go laduje sof i daje repair phone klikam czerwona sluchawke i pisze sending information, czekam 20 minut i nic sie nie dzieje nie zgrywa, freia zgrala mi soft 18 na telefn i eprroma ale telefon dalej niewlancza sie.
    Jesli mozesz to pisz ze szczegolami krok po kroku co i jak mam zrobic i jakimi programami, tylko ze wzgledu na mala ilosc punktow jesli mozecie to wrzucajcie programy na te strone: http://www.edysk.pl/log.html
    login: telefonica
    Haslo: 123456
    Do folderu siemens

A inni uzytkownicy z mala liczba ptk tez beda mogli skorzystac.
  • #11 1485729
    lukasz4891
    Poziom 11  
    niby wszystko napisane ale um nie to niedziala ! pisze przecierz ze x35 flaszer nie wgrywa u mnie softu, mam xp czy moze to byc problem? Moze da sie jakims inym programem pod xp? a jesli nie to bede musial instalowac 98 :/

Po wgraniu softu darexa za pomocą freia w telefonie zalancza sie podswietlenie na sekunde bez kwadracika, co dalej??

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik próbował zdjąć simlocka z telefonu Siemens C35, jednak w trakcie procesu telefon utracił łączność z komputerem, co spowodowało błędne wgranie pliku EEPROM zamiast firmware'u. Telefon przestał się włączać i nie można było odczytać numeru IMEI. Próby naprawy za pomocą programów X35 Flasher i Freia v10 nie przyniosły efektu, choć Freia pozwoliła na wgranie softu i EEPROM-u, telefon nadal nie działał poprawnie. Pojawiły się błędy komunikacji, takie jak "boot file is not accepted" i problemy z portem COM. Wskazano, że może to być problem z kablem lub konieczność użycia innego oprogramowania. Zaproponowano użycie pliku EEPROM v18eep oraz programów Freia i Darex100, a także wykonanie kabla auto ignition do wymuszenia włączenia telefonu podczas flashowania. Podano linki do instrukcji i plików naprawczych oraz zalecenia dotyczące kroków naprawczych, w tym konieczność dokładnego postępowania według opisów i ewentualną zmianę systemu operacyjnego na Windows 98, jeśli XP nie współpracuje z oprogramowaniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA