logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C65 – poszukuję sprawdzonego pliku EEPROM, telefon nie uruchamia się, soft v25

wwwsokol 25 Paź 2006 14:17 1134 4
REKLAMA
  • #1 3151688
    wwwsokol
    Poziom 24  
    Ocena: 179
    Telefon nie upadł, nie utonął, po prostu sobie umarł leżąc. Teraz po wciśnięciu czerwonej słuchawki tylko pika, na wyświetlaczu pojawia się pozioma kreska i się wyłącza. Na ładowarkę reaguje tak samo. Profilaktycznie go wygrzałem, lecz nic to nie zmieniło. Na wyginanie płyty też nie reaguje. Bez problemu mogę wrzucać SWUP-y, widzi go też EepromTool, PapuaUtils. Wchodzi w Service Mode, przechodzi wszystkie testy. Wersja softu w tej chwili to 25. Czytając forum doszedłem do wniosku, że za ten stan rzeczy odpowiada uszkodzony EEPROM i w związku z tym mam prośbę czy mógłby ktoś jakiś pewny EEPROM zamieścić?
    Dodam że zrobienie nowego BCORE w Papuasie, jak również przeliczenie kodów nie pomaga. "Freeze" IMEI też robiłem, zresztą tak jak pisało w jakiejś znalezionej na forum solucji.
  • REKLAMA
  • #2 3151699
    modzek
    Poziom 12  
    doczytales sie dobrze ze to eprom jest uszkodzony. mymiana napewno pomoze potem tylko repair imei i powinno dzialac. niestety papuasa nie uzywam wiec pliku nie podesle.

pozd.
  • REKLAMA
  • #3 3151722
    wwwsokol
    Poziom 24  
    No to mi wiele nie pomogłeś tą odpowiedzią ...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3151787
    pawuloo
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Musisz obliczyc wszystkie kody w PU i nastepnie wgrac ff przerobionego na winsupa do tej operacji uzyj PapuaUtilsa
  • #5 3151939
    wwwsokol
    Poziom 24  
    To też robiłem i dalej klapa :(

A jednak ruszył, znalazłem jakiegoś włoskiego FF i z niego zrobiłem SWUP-a. Czeski nie chciał współpracować.
    Dziękuję za pomoc.
REKLAMA