logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Scania - Visteon AUS-211: które piny do wyjścia AUX?

MaciejTM 06 Sty 2015 15:02 8871 7
REKLAMA
  • #1 14299188
    MaciejTM
    Poziom 12  
    Ocena: 50
    Witam serdecznie mam w ciężarówce radio Visteon AUS-211 z możliwością podpięcia wyjścia AUX czy jest ktoś w stanie podać mi w które Piny trzeba się wpiąć żeby uzyskać wyjście AUX ?? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14300136
    MaciejTM
    Poziom 12  
    Ocena: 50
    Dzięki znalazlem juz ten temat ale za duzo mi on nie mówi. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 14568090
    hajtaler
    Poziom 21  
    Ocena: 78
    Napisz czy dales sowbie z tym rade. Ja mam u siebie w Scani takie samo radio i podlaczylem zgodnie z tym schematem i wszystko działa. Potrzebujesz tylko kabel 4zylowy, wtyk jack i piny/konektory mini iso do kostki z tylu radia
  • #6 14691627
    lukasz_kstg23
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Kolego hajtaler moglbys opisac po krotce co do czego podlaczyles, bo z tych schematow to nie moge dojsc do ładu. Z góry dzieki.
  • REKLAMA
  • #7 14691854
    hajtaler
    Poziom 21  
    Ocena: 78
    Jeśli jesteś zielony w temacie to najłatwiej będzie ci jesli kupisz kabel jack-chinch stereo ( bo podejrzewam że chcesz podłączyć do radia muzykę z telefonu, laptopa czy innegomp3). Odetnij końcówki chinch i zarób na nich konektory mini iso. Końcówki które były podłączone do bolców chinch wpinasz do kostki w miejsce L+ i R+ (pin 18 i 16) a pozostałe dwa masowe pod pin 17 i 19. Wtyczka czerwona to prawy kanał. Lewy jest biały lub czarny
  • #8 14693772
    lukasz_kstg23
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Teraz to wszystko jasne, super wyjasnione. Kabelek zrobiony i super dziala,filmy przez weekend bedzie mozna ogladac z dzwiekiem jak w kinie, jeszcze raz dziekuje.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o podłączenie wyjścia AUX w radiu Visteon AUS-211 zamontowanym w ciężarówce Scania. Odpowiedzi sugerują użycie kabla 4-żyłowego oraz konektorów mini ISO. Wskazówki dotyczą podłączenia końcówek jack do pinów 18 (L+) i 16 (R+) oraz masy do pinów 17 i 19. Użytkownicy potwierdzają, że po zastosowaniu tych wskazówek, AUX działa poprawnie, umożliwiając odtwarzanie dźwięku z urządzeń mobilnych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA