logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Satellite L750D - znikający dźwięk, problem ze sterownikami i słuchawkami

Lerso 19 Kwi 2014 17:00 4218 2
REKLAMA
  • #1 13525249
    Lerso
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Hej,

Mam problem z dźwiękiem w laptopie Toshiba Satellite L750D, sprawa wygląda tak: włączam lapka później grę czy przeglądarkę i yt czy jest to filmik czy to gra dźwięk nagle ginie po losowym czasie minuta - 3 minuty, gdy podłączam słuchawki w ogóle przez nie nic nie gra i nie są widziane przez sterowniki, na nowszych sterownikach gdy podłącze mikrofon i go wyjmę dźwięk powraca ale po czasie dzieje się to samo i tak w kółko. Natomiast na starszych sterownikach po utracie dźwięku pomaga jedynie reset. Lapka rozbierałem nie widać żeby było coś popalone w tym miejscu co jest karta dźwiękowa (układ cx20587). Nie wiem czy coś padło sprzętowo czy to problem ze sterami. Poradzicie coś?
  • REKLAMA
  • #2 13529140
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Lerso napisał:
    Lapka rozbierałem nie widać żeby było coś popalone

Widzę kolega z tych "zaawansowanych" wizualnie stwierdza sprawność układów. My zacofani ludzie używamy mierników.

Skoro ta zaawansowana technika zawodzi to zacznij od prostego uruchomienia jakiegoś linuxa z CD.
  • #3 13532298
    Lerso
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Miernik rozwiązał problem, dzięki ;)
REKLAMA