logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic SA-CH84M - Nie działająca zmieniarka oraz "Error"

MungoGTC 08 Sty 2015 22:42 1206 0
REKLAMA
  • #1 14308727
    MungoGTC
    Poziom 9  
    Witam, zakupiłem sobie jakiś czas temu wieżę hi-fi marki Panasonic, model SA-CH84M. Używam jej jako głośniki do komputera, jednakże ma pare mankamentów które chciałbym naprawić, lecz nie wiem z jakimi kosztami mogę się liczyć. Problemy to:
    - Zmieniarka 60+1 CD, nie działa na wyświetlaczu wyskakuje komunikat "Block Mode" i za nic na świecie nie da się tego zmienić, jeżeli wrzucę płytkę na single disc, wyskakuje albo "error" bez podania kodu, lub "No disc" - podejrzewam albo brudny laser, albo zimne luty na taśmach. Nie sprawdzone póki co.
    - Zwiększenie zanieczyszczenia dźwięku (przynajmniej ja to tak nazywam) idzie tutaj o fakt, taki jest szumienie ciągłe, po przekroczeniu -20dB zaczyna szumieć głośniej, po przekroczeniu 16dB jeszcze mocniej po przekroczeniu 8dB jest to już całkiem głośne, ponad to po przekroczeniu 8dB + system Heavy + V-bass, dźwięk jest całkowicie zniekształcony, skrzeczy nawet tylko przy sopranie.
    - Raz na dziesięć załączeń wyskakuje błąd "error" po czym wieża jakby nie posiadała zasilania wraca do pierwotnego stanu czyli włączone "demo" oraz zresetowany czas.

Ktoś ma pomysły co można zrobić aby chociaż samemu coś w niej zreperować? (nie pali się, aczkolwiek miłoby było mieć tą wieżę w pełni sprawną, ponieważ dźwiga w miare moją muzykę,oraz posiada dobre właściwości muzyczne jak na cene 50zł). Pozdrawiam.
  • REKLAMA
REKLAMA