logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop HP z Windows 7 nie łączy się z internetem na stancji, inne urządzenia działają

o0la 10 Sty 2015 15:22 708 2
REKLAMA
  • #1 14314305
    o0la
    Poziom 2  
    Witam.
    Niedawno dostałam od brata wcześniej używany przez niego laptop. Przez jakiś miesiąc działał dobrze, ale od wczoraj nie mogę połączyć się z internetem na stancji. Inne urządzenia jak tablet, czy laptop wspólokatorki działają normalnie. Co ciekawe mój laptop z sieciami publicznymi (np. w McDonaldzie/KFC) nie ma problemu. Kiedy próbuje się połączyć z internetem na stancji, przez jakies 5 sekund pokazuje, że się połączyło (internet nie działa), potem jest symbol żółtego trójkąta (no interet access) a po kolejnych 5 sekundach rozłącza się i próbuje połączyć się i cała sytuacja się powtarza w kółko. Poprzedniego dnia wyłączyłam laptop na noc (odłączyłam z prądu, wyjęłam baterie) i pomogło, jednak po paru godzinach problem pojawił się znowu, za 2 razem ten sposób nie zadziałał. Nie mam pojęcia co to może być, brat też nie wie.
    Laptop to hp (niestety nie znam dokładnie szczegółów)
    System widows 7
    internet chyba Netia
    Jeżeli ktoś wie co to może być to z góry dziękuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14315419
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4845
    Skoro działa w innych lokalizacjach, a w tej jednej nie, to należy skontaktować się z administratorem sieci. Możliwe, że to jego urządzenia blokują Ci dostęp.
    Jedyne, co sama możesz wykonać, to zmienić adres MAC karty sieciowej i/lub schemat zasilania karty.
  • #3 14318029
    o0la
    Poziom 2  
    Dziękuję za szybką odpowiedź. Zrobiłam tak jak powiedziałeś (adresu mac zmienić nie moglam) ale sprawdziłam blokowanie mac i jest wyłączone więc problemem raczej nie jest to.
    Przez moment miałam połączenie, ponieważ załadował mi się przez chwilę Facebook jednak nawet cała stronka się nie załadowała i problem nadal jest.

Dodano po 36 [minuty]:

Dziękuję za szybką odpowiedź. Zrobiłam tak jak powiedziałeś (adresu mac zmienić nie moglam) ale sprawdziłam blokowanie mac i jest wyłączone więc problemem raczej nie jest to.
    Przez moment miałam połączenie, ponieważ załadował mi się przez chwilę Facebook jednak nawet cała stronka się nie załadowała i problem nadal jest.
REKLAMA