logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przemiennik sygnałów PS1 - Potrzebuje informacji dotyczących podłączenia świateł

andrzej11720.10 13 Sty 2015 17:38 1638 3
REKLAMA
  • #1 14325972
    andrzej11720.10
    Poziom 13  
    Witam, jak w temacie. Poszukuję schematu/informacji dotyczących podłączenia świateł LED do tego przemiennika. Posiadam owy przemiennik w Starze 266 który służy w mojej jednostce, zabrałem się za montaż dodatkowego oświetlenia w postaci lampek LED na przednim grillu i chciałbym stworzyć efekt migających naprzemian lampek nie używając żadnego dodatkowego modułu tylko bezpośrednio do tego przemiennika. Poniżej podstawiam schemat jak podłączyłem, jednak dzieje się tak, że jedna z lampek świeci cały czas a druga miga i nie mogę dojść gdzie leży błąd. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, poniżej schemat jak podłączyłem.
    Przemiennik sygnałów PS1 - Potrzebuje informacji dotyczących podłączenia świateł

Edytuj

PS: I jeszcze jedno pytanie, jak w tej sytuacji podłączyć trąbki które powinny być na pinie 4 i 5? Mogę podłączyć je razem z tymi ledami? Jeżeli nie to bardzo proszę o wyjaśnienie i ewentualny schemat jak to wszystko podłączyć. Dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 14326434
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2792
    andrzej11720.10 napisał:
    Poniżej podstawiam schemat jak podłączyłem, jednak dzieje się tak, że jedna z lampek świeci cały czas a druga miga i nie mogę dojść gdzie leży błąd. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, poniżej schemat jak podłączyłem.

Kopalnia schematów: http://www.milicja.net/?schematy,35

andrzej11720.10 napisał:
    PS: I jeszcze jedno pytanie, jak w tej sytuacji podłączyć trąbki które powinny być na pinie 4 i 5? Mogę podłączyć je razem z tymi ledami? Jeżeli nie to bardzo proszę o wyjaśnienie i ewentualny schemat jak to wszystko podłączyć. Dziękuje.

To chcesz to do LEDów czy do "trąbek"?
  • REKLAMA
  • #3 14327120
    andrzej11720.10
    Poziom 13  
    andrzej11720.10 napisał:

Jak wynika z mojego postu to zadałem pytanie czy mogę podłączyć "trąbki" razem z ledami.
  • #4 14328418
    pepe150
    Poziom 36  
    Ocena: 935
    Jeżeli trąbki podłączone do zasilania mają własny generator sygnałów dźwiękowych to możesz podłączyć zgodnie z ich napięciem zasilania.
    Ale jeżeli są sprzężone z generatorem np. Zura PS-100, czy Vetulani to zapomnij o podłączeniu trąbek do pinu 4 i 5.
REKLAMA