logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć oprogramowanie do Pentagram Tab 7.6?

krecik10 13 Sty 2015 19:23 10284 6
REKLAMA
  • #1 14326424
    krecik10
    Poziom 10  
    Ocena: 56
    Witam,
    Poszukuje oprogramowanie do tabletu Pentagram Tab 7.6, jakoś ciężko coś znaleźć w sieci.
  • REKLAMA
  • #2 14570265
    psycode
    Poziom 17  
    Ocena: 47
    i co znalazłeś? bo też przekopałem wszystko.
    na ich stronie jest informacja, że zrobi ją sam autoamatycznie po podłączeniu wifi - jednak tłumaczy mi się, że jest aktualny co jest wierutną bzdurą.

Pare miesiecy temu robiłem ręczną aktualizacje tego tableta innego klienta i wtedy jeszcze było to update na sieci. Usunąłem je z dysku i teraz mam znów taki do naprawy i nie mogę znaleźć nigdzie tego firmware.

Pocisnąłem w wiadomości serwis pentagrama, że co to za pomysł aby usuwać link do załatanego oprogramowania sprzętu, który ma wadę fabryczną z ich winy.

Zobaczymy co odpiszą
  • REKLAMA
  • #4 14798228
    psycode
    Poziom 17  
    no właśnie nie.
    chamy nie raczą nawet odpowiedzieć na mail-a. Kompletnie nie rozumiem tej polityki.

---------
    29-07-2015

dostałem się przed chwilą na serwer pentagrama. Znalazłem tam folder OTA (od aktualizacji automatycznej) a w nim podfolder tab7.6 - jednak to co tam było zostało usunięte. Nic tam nie ma- więc pewnie dlatego się nie aktualizują same.
    To nowe oprogramowanie było z 2014 roku. Jedyne jakie w necie znalazłem to z 2013. Nie wiem czy pomaga na baterię. Gdyby ktoś chciał się pobawić, to tutaj jest link do czyjegoś chomika http://chomikuj.pl/arczi23p/Pentagram+Tab+7.6+-+Firmware+i+pdf
  • REKLAMA
  • #5 15565717
    riki007
    Poziom 17  
    Ocena: 17
    Jeśli ktoś nadal jest zainteresowany "naprawą" problemu z zasilaniem w tym tablecie Pentagram Tab 7.6 i updatem oprogramowania, to ja się tym zajmuję. Jeśli ktoś tylko chce plik do updatu - proszę o kontakt.
  • REKLAMA
  • #6 15565868
    krecik10
    Poziom 10  
    Ocena: 56
    Witam,
    Troszkę inny tablet bo chodzi o Quadra 7 ultra slim, nie mogę znaleźć nigdzie sterownika chodzi o sterownik pod win 7 32bit.
    Id urządzenia:
    USB\VID_10D6&PID_10D6&REV_0100
    USB\VID_10D6&PID_10D6
    Pobrałem oprogramowanie ze strony, po zainstalowaniu programu, i podaniu plików, wciskam down, i tablet się wyłacza i wtedy następuje problem z tym sterownikiem aby ruszyła aktualizacja oprogramowania.
    Z góry dziękuje za pomoc
  • #7 16400353
    psycode
    Poziom 17  
    Odkopuję temat bo mam ważną informację. W końcu po roku znalazłem jedyny działający link w necie do ostatniej aktualizacji Pentagram-a Tab 7.6, który wszyscy zainteresowani od dawna szukają.

update: 20140115_v1.1 (wejdź w ustawienia->informacje o urządzeniu i zobacz jaką masz wersję. Prawdopodobnie 2013xxxx_v1.0)

changelog:
    -poprawiona obsługa obwodu ładowania. Zoptymalizowano proces ładowania i uruchamiania urządzenia.
    -poprawiony bootscreen. Dodany plik graficzny z nazwą modelu.
    -optymalizacja wyświetlania animacji ładowania baterii - podczas ładowania wyłączonego urządzenia.

uwagi:
    aktualizacja przeznaczona jest dla tabletów z numerem seryjnym zaczynającym się od cyfry 1xxxxxxxxxx
    (naklejka z tyłu tableta)

instrukcja:
    Plik update.zip przegraj na kartę SD. Włóż kartę do tableta. Odłącz ładowarkę i wyłącz tablet.
    Trzymaj przycisk VOL+ i wciśnij POWER. Patrz na czarny ekran, gdy lekko się rozjaśni puść power ale trzymaj VOL+. Wejdziesz w tryb recovery, teraz podłącz ładowarkę. Wybierz install with external storage.

LINK poniżej (niestety prowadzi na chomika. To jedyne miejsce w necie z tą aktualizacją. Chomik nie jest mój. Może ktoś inny zrobi upload na jakieś darmowe serwery).

http://chomikuj.pl/gylo_rm/Pentagram/TAB+7.6/update,5672183730.zip(archive)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy poszukują oprogramowania do tabletu Pentagram Tab 7.6, jednak napotykają trudności w znalezieniu aktualnych wersji firmware. Wiele osób zgłasza, że nie mogą uzyskać odpowiedzi od serwisu Pentagram, a dostępne linki do aktualizacji są usunięte. Jedna z osób znalazła działający link do aktualizacji z 2014 roku, która poprawia obsługę ładowania i optymalizuje proces uruchamiania. Użytkownicy dzielą się również informacjami o metodach aktualizacji oraz problemach z zasilaniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA