logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Multimedia - Tablet do multimediów i pracy - który wybrać

Walzyl 15 Sty 2015 11:58 1143 2
REKLAMA
  • #1 14332406
    Walzyl
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam, naszła mnie ostatnio potrzeba skombinowania sobie tabletu do pracy, ale chciałbym żeby miał też troszkę większe możliwości pod kątem multimediów i może czasem gier - jednym słowem szukam najwydajniejszej opcji w tym zakresie cenowym - oczywiście z min 1,5gb RAM'u. Najlepiej żeby było to coś markowego z modemem 3G, aczkolwiek ten ostatni nie jest priorytetem.

Przekopując sklepy i portale aukcyjne zawiesiłem oko na poniższych modelach:
    *Samsung galaxy tab 4 7.0
    *DELL Venue 7 Z2560

Oczywiście jestem otwarty na wszelkie inne propozycje w tym przedziale cenowym (do 650 zł). Nie jestem wrogiem Microsoftu, ale z tego co zdążyłem się zorientować to nie ma chyba modelu spełniającego postawione wymagania w tej cenie (tablecik powinien pracować dość płynnie Wesoły )

Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam,
    Michał
  • REKLAMA
  • #2 14335286
    xbajt
    Poziom 17  
    Ocena: 42
    Dell Venue 7 bardzo dobry tablet w dobrej cenie
    Nie wygodniej byłoby może kupić sobie czegoś o większej przekątnej ekranu? Chociażby 8 cali? Jest wygodniejsza do codziennego użytkowania. Dla mnie osobiście 7 cali to trochę za mało....
    Możesz sobie zerknąć na ten tablecik:
    http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/10308593
    Tutaj masz fajne Lenovo z procesorem 3g oraz dobrą jakością obrazu. Bateria również ok - marka ta ma najlepsze baterie.
  • #3 14335326
    TechnicalMarcin
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Też kiedyś stanąłem przed takim dylematem i mój wybór padł na Samsunga (ale tab dwójkę).

Utwierdziłem się tylko w przekonaniu, że android do niczego się nie nadaje - zacina się, wolno działa. Trochę popracowałem też na trójce, z czwórką miałem do czynienia tylko w sklepie. Dalej jednak uważam, że poważnej pracy na tym nie można wykonać.

Lepiej wybrać iPada (ale już dużo droższy), bądź też coś z Win. 8.1 jak np. Toshibę Encore lub coś z Della. Jak jeszcze dołożysz do tego Office'a 365 to w ogóle będzie bomba. Wszystko stabilne i da się pracować. Albo szarpnąć się na Surface 3 pro, ale to już bardzo poważny wydatek.
REKLAMA