logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Ibiza II FL - Syczenie przy wtryskiwaczach, nieszczelność przewodu, wpływ na silnik

Jonik 15 Sty 2015 20:26 1128 3
REKLAMA
  • #1 14334126
    Jonik
    Poziom 10  
    Ocena: 31
    Witam,

Dzisiaj przy wtryskiwaczach przy jednym z przewodów było słychać syczenie.

Od czego jest ten przewód?

Jak ta nieszczelność mogła wpływać na pracę silnika?

Dokręciłem opaskę i jest ok.

Auto było niedawno kupione razem z instalacją. Zastanawiam się czy w takiej sytuacji gdy wyszedł taki babol nie pojechać w ogóle na przegląd całej instalacji.

Sama instalacja jest z 2012 roku.

Seat Ibiza II FL - Syczenie przy wtryskiwaczach, nieszczelność przewodu, wpływ na silnik
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14334172
    diablo23248
    Poziom 28  
    Ocena: 614
    To jest przewód do czujnika ciśnienia gazu. Szczelność newralgicznych punktów możesz sprawdzić sam za pomocą wody z mydłem w atomizerze. Jednak jeśli nie masz zbyt dużego pojęcia o LPG to wizyta u dobrego gazownika, przegląd instalacji i wymiana filtrów nie zaszkodzi ;)
  • REKLAMA
  • #3 14334180
    Jonik
    Poziom 10  
    Ocena: 31
    diablo23248 napisał:
    To jest przewód do czujnika ciśnienia gazu. Szczelność newralgicznych punktów możesz sprawdzić sam za pomocą wody z mydłem w atomizerze. Jednak jeśli nie masz zbyt dużego pojęcia o LPG to wizyta u dobrego gazownika, przegląd instalacji i wymiana filtrów nie zaszkodzi ;)

Czyli to syczenie to był gaz?

Jak to wpływało to pracę układu?
  • #4 14334306
    diablo23248
    Poziom 28  
    Ocena: 614
    Najprawdopodobniej czujnik dostawał błędne informacje o ciśnieniu gazu na listwie. Gdyby nieszczelność była znacznie większa centralka przeszłaby w tryb awaryjny i odłączyła LPG. Szczelność warto sprawdzić bo skoro poluzował się jeden przewód to i inne mogły. Piszesz, że jest z 2012 roku. Wiesz kiedy był robiony ostatni przegląd?
REKLAMA