logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba 37ZV635D - TV wyłącza się po 3 sekundach, inwerter buczy, pomarańczowa dioda

pawel.kolega 16 Sty 2015 08:01 1395 3
REKLAMA
  • #1 14335327
    pawel.kolega
    Poziom 11  
    Witam. Mam problem z tym tv ponieważ na samym początku padnięty był zasilacz, po naprawie okazało się że uszkodzony jest jeszcze inwerter. Siedzą w nim 2 scalaki BV9215AFV gołym okiem było widać, że są uszkodzone bo totalnie się wypaliły na środku. Po wymianie na nowe tv się włącza podświetla się matryca na 3 sekundy później podświetlenie jest słabsze i buczy inwerter i tv się wyłącza sygnalizując problem migającą pomarańczową diodą. Wiem, że nie problem wymienić cały inwerter ale jest to dosyć kosztowne w tym modelu a ja chciałbym go naprawić ewentualnie zamienić inwerter na jakiś inny jeśli istniej taka możliwość? Proszę o pomoc w lokalizacji wymienionej usterki, dodam że tranzystory kluczujące są ok.
  • REKLAMA
  • #2 14335724
    kris-644
    Poziom 21  
    Ocena: 74
    Sprawdzałeś aplikacje układów ??
  • REKLAMA
  • #3 14337213
    pawel.kolega
    Poziom 11  
    Tak, sprawdzałem i jest ok.

Dodano po 1 [minuty]:

Są na znanym serwisie aukcyjnym inwertery na tych samych scalakach tylko nie wiem czy będą pasować...

Dodano po 58 [sekundy]:

Oryginalny inwerter w tej Tośce to 6632L-0579A.

Moderowany przez Mirek Z.:

Link do aukcji usunąłem. https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php - p.3.1.18.

• #4 14338903
    pawel.kolega
    Poziom 11  
    Tak wygląda inwerter oryginalny Toshiba 37ZV635D - TV wyłącza się po 3 sekundach, inwerter buczy, pomarańczowa dioda

Dodano po 3 [minuty]:

zastanawiam się czy nie podejdzie jakiś inny np ten:

Dodano po 1 [minuty]:

Toshiba 37ZV635D - TV wyłącza się po 3 sekundach, inwerter buczy, pomarańczowa dioda
REKLAMA